Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén a McLaren brit pilótája, Lando Norris teljesítette a leggyorsabb kört.

A még nappali fényes nyitányon Charles Leclerc volt a leggyorsabb, ám az F1-es Szingapúri Nagydíj második szabadedzéséig nem csupán a nap ment le, de Max Verstappent is megbüntették, és a McLaren trükkös hátsó szárnyát is módosításra kötelezte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). A villanyfényes második gyakorlás elején hamar a pályára siettek a pilóták, másfél perc után már mindenki kihajtott a garázsból – heten kemény, tizenhárman közepes keverékű abroncsokon. Többek között Lewis Hamilton és Max Verstappen is panaszkodott a tapadás hiányára, miközben a Williamsek, az RB-k és a Ferrarik is a legjobbak között kezdték a szabadedzést.

Forma-1, F1, Szingapúri Nagydíj, 2024, Mercedes, Lewis Hamilton
Az alulkormányzottsággal is küzdő Lewis Hamilton számára nem alakult igazán jól az F1-es Szingapúri Nagydíj pénteki napja
Fotó: Lillian SUWANRUMPHA / AFP

Az első etap végén Charles Leclerc 1:31,665 perces idővel vezetett Carlos Sainz és Alexander Albon előtt, amikor húsz perc után kerültek fel elsőként a lágy gumik egyes autókra.

Nem a világbajnokokról szólt az F1-es Szingapúri Nagydíj második szabadedzése

A lágy keverékű abroncsokon Lando Norris kezdett a leggyorsabban, Charles Leclerc előtt néhány századdal vezetett a McLaren brit pilótája. 

Kettejüknek nagy volt az előnye, a 3-9. helyen viszont két tizeden belül voltak a versenyzők. 

Ám ebben a névsorban sem Hamilton, sem Verstappen nem szerepelt, akik a mezőny második felében álltak. Több pilóta is csúszkált, elfékezte az autója gumijait vagy hozzáérintette a kocsiját a falhoz, de komolyabb baleset nem történt az utcai pályán. A legnagyobb az utolsó percekben volt, amikor a mercedeses George Russell autójának első szárnya tört le, amikor a falnak ütközött.

A hajrában a versenyzők visszatértek a versenyszimulációs körökre, így az eredmény már nem változott: 

Norris 1:30,727-tel nyerte a második gyakorlást a két Ferrari előtt. Hamilton a 11., Verstappen a 15. helyen zárt. 

A mezőny harmadik világbajnoka, Fernando Alonso 12.-ként végzett. A legnagyobb meglepetés, hogy mindkét RB megelőzte a Red Bullokat.

Forma-1, F1, Szingapúri Nagydíj, 2024, Red Bull, Max Verstappen
Max Verstappen még sosem nyert vagy szerzett pole-t Szingapúrban, és most sem úgy tűnik, hogy meglesz a siker
Fotó: Lillian SUWANRUMPHA / AFP

Az F1-es Szingapúri Nagydíj hétvégéje szombaton, magyar idő szerint 11:30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, 15 órától az időmérőt rendezik meg, míg az 62 körös futamra vasárnap 14 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!