Vágólapra másolva!
Az Aston Martin kétszeres világbajnok pilótája, a 400. Forma-1-es futamára készülő Fernando Alonso nem érezte jól magát és csütörtökön beteget jelentett a Mexikói Nagydíj előtt.

A csapat szerint a 43 éves spanyol versenyző, Fernando Alonso rosszul érzi magát, ezért kihagyja szokásos sajtónapot.

Fernando Alonso, Forma-1, Aston Martin
Fernando Alonso betegséggel küzd
Fotó: AFP/Gabriel Bouys

Beteg Fernando Alonso

"Fernando arra összpontosít, hogy százszázalékban jól érezze magát, és hogy pénteken visszatérjen az AMR24-be a második szabadedzésre"

 - mondta a csapat.

A spanyol versenyző egyébként sem vett volna részt az első szabadedzésen sem, mivel az Aston Martin tartalékpilótája, Felipe Drugovich kap olyankor lehetőséget az F1-es szabályok miatt.

Az Aston Martin azt nem részletezte, pontosan milyen betegséggel küzd Alonso, de mindenki reménykedik, hogy a a 400. F1-es fellépésén minden rendben lesz vele.


Érdekesség a spanyol sztárral kapcsolatban, hogy bár vasárnap lesz Alonso 400. versenyhétvégéje, valójában „csak” 396 versenyen állt rajthoz eddig: a 2001-es Belga Nagydíjon nem indult el a Minardival, a 2005-ös Amerikai Nagydíjon Nagydíjon a Reanult-val sem versenyzett (amikor  Michelin-gumis csapatok a felvezető kör után kiálltak és hat autó indult), valamint a 2017-es Orosz Nagydíjon sem vett részt a a McLaren motorproblémái miatt. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!