Vágólapra másolva!
Fernando Alonsót nem nyűgözte le Liam Lawson versenyzése az F1-es sprintversenyen Austinban. A spanyol pilóta idiótának nevezte a fiatal riválisát, aki azt állítja, Alonso meg is fenyegette őt.

Az Aston Martin sztárja, Fernando Alonso élesen bírálta a fiatal Liam Lawsont az F1-es sprintversenyt követően.

F1 Grand Prix of United States - Sprint & Qualifying, Fernando Alonso, Liam Lawson
Fernando Alonso és Liam Lawson nagyot csatázott
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Fernando Alonso idiótának nevezte Liam Lawsont

Alonso „idiótának” nevezte az RB-pilótáját a csapatrádióban, miközben a texasi Austinban rendezett sprintversenyen a pozícióért küzdöttek. A Motorsport kérdésére, hogy mi történt, a kétszeres világbajnok Alonso válaszolt:

„Az egyenesben, azt hiszem, majdnem összeütköztünk, ahogy két évvel ezelőtt Lance-szel (Stroll) is, 300(km/ó)-val, valamivel, aztán ahogy szorított, a kanyarokból kifelé, egészen a pálya határaiig."

A DAZN-nek nyilatkozva Lawson vezetési taktikáját vette célba.

„Talán túl sok akció Lawsontól, akinek hat versenye van, hogy bizonyítson – szögezte le Alonso. - Nem hiszem, hogy ez a legjobb módszer, de az ő karrierje forog kockán, és nem az enyém.”

Az új-zélandi versenyző, Liam Lawson elárulta, hogy Alonso megorrolt az erőfeszítéseire, de nem tudta, hogy a spanyolt mi késztette arra, hogy a futam után megkörnyékezze őt.

„Nem tudom, azt mondta, hogy meg fog szívatni, és azt hiszem, tartotta a szavát. Nagyon feldúlt volt, nem tudom miért, a 16. helyért versenyeztünk.

 Remélhetőleg túlteszi magát rajta, és továbblépünk. Ez csak egy kis furcsa játszadozás. Ez van, ez a része a sportnak - nem zavar engem. Megértem, hogy elég borzalmas versenyen van túl, szóval megértem, hogy miért ideges. De ha bármi rosszat tettem volna, akkor büntetést kaptam volna."

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!