Vágólapra másolva!
A kommunikáció módja volt a legfontosabb, amin Franco Colapintónak dolgoznia kellett, amikor csatlakozott a Williams F1-es csapatához. Minderről a fiatal pilóta, Franco Colapinto versenymérnöke, Gaetan Jego beszélt.

Franco Colapinto nem csak a pályán nyújt lenyűgöző teljesítményt, mióta átvette a Williams ülését Logan Sargeanttől Olaszországban.

F1 Grand Prix Of USA - Race, Franco Colapinto
Franco Colapinto imád beszélni
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Reginald Mathalone/NurPhoto

Igazán beszédes Franco Colapinto

A 21 éves argentin pilóta a sajtótájékoztatókon is rendszeresen ellopja a show-t a média kérdéseire adott mindig őszinte, gyakran szellemes és általában meglehetősen hosszú válaszaival.

Ami egy sajtótájékoztatóan akár érdekes is lehet, az nem biztos, hogy praktikus egy csapatnál. Gaetan Jego versenymérnök ezért arra biztatta Colapintót, hogy kevesebb szóval tegye érthetővé magát - írja a Motorsport.

"Néha kicsit segítenem kell neki, hogy értelmezzen és megfogalmazzon valamit, amit érzett, de egyébként a visszajelzései nem sokban különböznek Alexétől. Még a szimulátorban is mindig elég részletes, és elég jól el tudja magyarázni, hogy merre kell menni, és hol vannak az autó korlátai.”

Kezdetben azonban túl részletesek voltak a visszajelzések. „Szeret beszélni” - mondta nevetve Jego. "Ezt valószínűleg az interjúkból is látni lehet, amiket ad! Azonban ráébresztettem, hogy a visszajelzéseiben tömörnek kell maradnia. Hogy néha egy kicsit túl hosszan beszél valamiről, de gondolom, ez a latin-amerikai természete. Az ottani emberek nagyon kifejezőek, nagyon különbözik az északibb országoktól, például Angliától, ahol az emberek gyakran rögtön a lényegre térnek.”

„Azon dolgozunk, hogy megfékezzük őt - folytatta a versenymérnök. „De úgy gondolom, hogy ezen a téren máris sokat fejlődött. Ez olyasmi, amin az elején dolgoztunk, amikor szimulátoros edzéseket tartottunk. Emlékszem, hogy az első szimulátoros menete után volt elég a papír, hogy felírjam az összes megjegyzését.

 De mostanában már sokkal tömörebb, bár még mindig van hova fejlődnie. És azt hiszem, a rövid és tömör visszajelzések adása is csak jó gyakorlat, mert segít, hogy minden éles legyen a fejében. De egyre jobb és jobb.”

Gaetan Jego egyébként nem győzte dicsérni a fiatal versenyzőt az interjúban:

„Franco nagyon kedves. Szerintem mindenki szereti őt. Lehetetlen nem szeretni őt! Ő egy kincs, azt hiszem, ez a helyes szó. De emellett piszok gyors is. Azt hiszem, mindannyiunkat meglepett, hogy milyen gyors. Persze nem került volna ide, ha nem gondolnánk, hogy gyors lehet, de nem számítottunk rá, hogy ilyen gyorsan fog menni.”

Jego szerint Colapinto az F1-es felemelkedése után is nagyon alázatos maradt, de igazából jobb lenne neki, ha egy kicsit önzőbb lenne.

„Amikor eljött hozzánk szimulátorozni, folyamatosan busszal ment a szállodából a gyárba. Nem volt hajlandó taxival jönni. Azt mondtam neki: 'Most már Forma-1-es versenyző vagy. Élned kell a kiváltságaiddal. Meg kell védened magad, és ki kell használnod mindent, amit felajánlunk, ami megkönnyítheti az életedet'. Egy bizonyos ponton beleegyezett, így most már taxival jön.”

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!