Vágólapra másolva!
A Forma-1-től való távozása óta is a Red Bull közelében maradó David Coulthard beszélt az ausztrál versenyző menesztésének körülményeiről. A brit expilóta úgy értesült, hogy Daniel Ricciardo nem úgy teljesítette az utolsó versenyét a Szingapúri Nagydíjon, ahogyan arról hallani lehetett.

A Forma-1-ben 13-szoros futamgyőztes David Coulthard 2005-től a 2008-as visszavonulásáig volt a Red Bull F1-es csapatának versenyzője, azóta pedig többször bukkan fel a paddockban szakértőként, de az energiaitalos istállóhoz továbbra is közel maradt. Az 53 éves skót expilóta legutóbb Daniel Ricciardo ügyében mondta el a véleményét – az ausztrál versenyző számára a legutóbbi, Szingapúri Nagydíj volt az utolsó, az RB (a Red Bull testvércsapata) ugyanis a futamot követően bejelentette, hogy Liam Lawson váltja Ricciardót. Coulthard arról beszélt, hogy értesülései szerint a 35 éves pilóta a sajtóhírekkel ellentétben már jóval a szingapúri versenyhétvége előtt tudta, hogy mikor fogják meneszteni.

Daniel Ricciardo, F1, Forma-1
David Coulthard szerint Daniel Ricciardo már hetek óta tudta, hogy a Szingapúri Nagydíj az utolsó Forma-1-es versenye
Fotó: Lillian SUWANRUMPHA / AFP

David Coulthard megszólalt Daniel Ricciardo Forma-1-es kirúgásáról

„Valójában [Ricciardo] már néhány versenye óta tudta, hogy Szingapúr lesz az utolsó futama, és nyilván 

megvolt a lehetősége arra, hogy ezt nyilvánosságra hozza, de úgy döntött, hogy nem teszi. 

És itt szeretnék visszaemlékezni arra, amikor én jöttem rá, hogy valószínűleg itt a vége a pályafutásomnak. Akkor kaptam egy nagyon szép kis lehetőséget, hogy bejelentést tegyek a Brit Nagydíjon, és barátok, családtagok körében közöljem, hogy vége, és fejezzem be 2008 végén – idézte Coulthard szavait a Racingline. – Tudom, hogy rengeteg negatív reakció érkezett és az emberek azt kérdezték, [Ricciardo] miért nem kapta meg ezt a lehetőséget, de azt hallottam, hogy megkapta, de úgy döntött, hogy nem él vele. Próbálom összerakni a fejemben, hogy ez csak személyes dolog, és 

nem akarta, hogy ez megzavarja, vagy inkább egyfajta mesteri húzás a médiában, hogy még inkább erről szóljon minden, 

amikor majd mondjuk megjelenik Austinban és Vegasban. Mindkettő remek lehetőség arra, hogy nagy nyilvánosságot kapjon és elérje, hogy ez az egész róla szóljon, míg máskülönben az egész összekeveredett volna a szingapúri versenyhétvégével.”

Az elmúlt időszakban a Red Bull rengeteg kritikát kapott, hogy nem búcsúztatta el Ricciardót a hírnevének megfelelően, Coulthard beszámolója alapján azonban az ausztrálnak valóban megvolt a lehetősége a távozása minél szebb körülményeit létrehozni – talán csak a végsőkig bízott abban, hogy mégsem menesztik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!