Vágólapra másolva!
A McLaren fellebbezését elutasították az Amerikai Nagydíjon kapott büntetés eltörlésével kapcsolatban. A McLaren Lando Norris büntetésének eltörlésére tett kísérletet, de nem járt sikerrel.

Az Egyesült Államok Nagydíján kapott büntetést Lando Norris. A versenybírók egy Max Verstappennel szembeni előzés miatt szabtak ki ötmásodperces büntetést, ezt akarta semmissé tetetni a McLaren, de végül nem sikerült. A mezőny már Mexikóban van, így az Amerikai Nagydíj versenybírói  a Mexikói Nagydíj pénteki két edzése között videokonferencia keretében találkoztak a McLaren, a Red Bull és az FIA képviselőivel.

F1 Grand Prix Of USA - Race
Érvényben maradt Lando Norris büntetése
Fotó: AFP/Reginald Mathalone/NurPhoto

Ahhoz, hogy az ügyet teljes egészében újra tárgyalják, a McLarennek olyan új bizonyítékot kellett volna bemutatnia, ami releváns és új elem. A McLaren azzal érvelt, hogy Verstappen volt az előzést végző autó, nem pedig Norris, amit szerintük a stewardok tévesen jelöltek meg az eredeti döntésük indoklásakor. A versenybírók öt órával a meghallgatás vége után úgy döntöttek, hogy a McLaren új érvelése nem megfelelő, ezért elutasították. 

Ez azt jelenti, hogy a múlt vasárnapi, Amerikai Nagydíj eredményei maradnak érvényben: Verstappen harmadik és Norris negyedik helye azt jelenti, hogy a holland továbbra is 57 ponttal vezet brit riválisa előtt a hétvégi mexikói futam előtt. A McLaren továbbra is 40 ponttal vezet a Red Bull és 48 ponttal a Ferrari előtt a konstruktőri bajnokságban, öt fordulóval a vége előtt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!