Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff felháborítónak tartja, hogy a hétvégi Forma-1-es Amerikai Nagydíj során a Red Bull egy trükkös eszköz használatával próbált tisztességtelen előnyt szerezni.

Az austini versenyhétvége előtt kisebb botrány robbant ki a Red Bull körül, ugyanis a címvédő csapat trükkös megoldást találhatott arra, hogy a pilótafülkéből módosítson a parc fermé hatálya alatt a padlólemez elülső részének magasságán - holott ezt a szabályzat tiltja. Az FIA embereinek aztán a kérdéses eszközt az osztrákok bemutatták, a szövetség pedig idővel lezártnak tekintette az ügyet, mondván, nem történt szabályszegés. 

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azonban nem így látta a helyzetet, az 52 éves szakember szerint felháborító a Red Bull trükközése. 

toto wolff
Toto Wolff szerint felháborító a Red Bull trükközése
Fotó: AFP (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)

A véleményem az alapján, amit láttam és hallottam, hogy ez felháborító. Úgy gondolom, mindannyian olyan alkatrészeket tervezünk, amelyek megfelelnek az F1-es standardoknak

és a legjobb specifikációk, amelyek a szabályok adta kereteken belül vannak. Néhányszor olyan területeken, mint például az aerodinamikai rugalmasság, talán megpróbálsz a lehető legmesszebbre elmenni, de vannak összességében más dolgok és bizonyos részek, ahol felteszed a kérdést, hogy miért léteznek" - mondta Lewis Hamiltonék főnöke.

Wolff nevetségesnek tartja a Red Bull bizonygatását, és reméli, hogy az FIA nem fog elsiklani a történtek fölött.

"Nagyon tetszett, amikor berakták ezt a seprűszerű eszközt, hogy bemutassák, hogy az egyetlen módja, hogy változtassanak rajta. Kíváncsi vagyok, hogy mennyi időbe telt nekik, hogy ezt kitalálják és betegyék oda. 

Nem tudtam, hogy az F1-ben ilyen Tapsi Hapsi-s eszközöket használunk. Nem elég az, hogy azt mondják, hogy ez az és megígérjük, hogy többet nem csinálunk ilyet" - 

idézte a formula.hu a Mercedes-vezér szavait.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!