Vágólapra másolva!
Az Amerikai Nagydíj leintése után nem csak a McLaren pilótáját, Lando Norrist büntették meg. A rajongók ugyanis már akkor beözönlöttek az austini Forma-1-es pályára, amikor a verseny végén az autók még a levezető körükön voltak, az FIA pedig nem kegyelmezett.

Az Austinban rendezett futam végén nézők tömegei hatoltak be a pályára a rajt-cél egyenesben, miközben az autók még a futam vége után a levezető körüket teljesítették.

F1 Grand Prix Of USA - Race, nézők
Nem bírtak magukkal a szurkolók Austinbn, jött is az FIA büntetése
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Reginald Mathalone/NurPhoto

Újabb büntetést osztott ki az FIA

Emiatt az Amerikai Nagydíj szervezőit 500 000 eurós, átszámítva 200 millió forintos pénzbírsággal sújtotta az FIA, amelyből 350 000 eurót, vagyis 140 millió forintot felfüggesztettek - szúrta ki a Motorsport.

Az FIA becslése szerint mintegy 200 ember a bokszutcával szemben lévő lelátóról érkezve átmászott egy kerítésen, és két métert ugrottak lefelé, majd áttörtek egy felfogó kerítésen és a pályától elválasztó korláton. 

A pályára való idő előtti behatolás az FIA biztonsági protokolljainak súlyos megsértésének minősül, és a US Race Management és a COTA képviselőinek jelentést kellett tenniük az FIA versenyfelügyelőinek, hogy magyarázatot adjanak.

A megbeszélésen a stewardok megállapították, hogy a rendezvény megsértette az FIA Nemzetközi Sportkódexét, mivel „nem tették meg az ésszerű intézkedéseket, ami így nem biztonságos helyzetet eredményezett".

Mint ismert, drámai hajrát hozott a Forma-1-es Amerikai Nagydíj. Lando Norris ért célba a két Ferrari mögött harmadikként, de egy utolsó körben kapott büntetés miatt végül visszaesett a negyedik helyre, a nagy rivális Max Verstappen mögé.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!