Élő:
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappennek a Lando Norrisszal vívott csatáját boncolgatta a vasárnapi Forma-1-es Amerikai Nagydíj másnapján, kiemelve a McLaren brit versenyzőjének vitatható időbüntetését.

Nagy-Britannia:

Daily Mail:

"Max Verstappen ellentmondásos körülmények között növelte az előnyét Lando Norrisszal szemben: a britet szabálytalan előzési manőverért büntették meg, közben Charles Leclerc nyert Austinban" - idézte az MTI a brit lapot, majd a többi fontosabb médium megjegyézesit is bemutatta.

The Guardian:

"A világbajnoki címért küzdő Max Verstappen és Lando Norris izgalmas, valamint ellentmondásos csatát vívott az Egyesült Államok Nagydíján, amelyen egy érdekesnek ígérkező új szereplő is megjelent a játszmában a fölényes sikert arató Charles Leclerc személyében."

Independent:

"Lando Norris vb-címről szóló reményei hatalmas csapást szenvedtek, amikor az izgalmas Egyesült Államok Nagydíjának végén öt másodperces időbüntetést kapott és így riválisa, Max Verstappen mögött végzett."

Mirror:

Max Verstappen és Lando Norris csúnya párbajt vívott egymással, 

miközben Charles Leclerc fölényesen nyerte meg az Egyesült Államok Nagydíját."

Forma-1, F1, Amerikai Nagydíj, 2024, futam, Lando Norris, Max Verstappen
Max Verstappen növelni tudta az előnyét összetettben
Fotó: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Spanyolország:

Sport:

"A Scuderia Ferrari sikerét beárnyékolta a vb-címért küzdő Max Verstappen és Lando Norris csatája. A McLaren-versenyző kijavította a rajtnál elkövetett hibáját, utolérte és négy körrel a leintés előtt meg is előzte az összetett élén álló riválisát. A versenybíróság azonban helyt adott a Red Bull tiltakozásának, öt másodperces időbüntetéssel sújtotta a britet, így a dobogós helyezés újra Maxé lett."

As:

"A vb-címért harcoló Verstappen és Norris küzdelme közepette a Ferrari kettős győzelmet aratott."

Marca:

"Hatalmas kettős siker Leclerc-nek és Sainznak. Verstappen harmadik Norris vitatható büntetése után. Lando a pályán kívül előzte meg, de ha nem így tett volna, akkor összeütközik a pályát szintén elhagyó riválissal."

Ausztria:

Kleine Zeitung:

"Kettős győzelem a Ferrarinak és egy újabb epizód az izgalmas világbajnoki csatározásban. A Ferrari tökéletes versenyt futott az austini pályán, és dupla sikert ünnepelhetett a győztes Charles Leclerc-rel és a második Carlos Sainzcal. Ennek ellenére Texasban Max Verstappen és kihívója, Lando Norris párbaja szolgáltatta a beszédtémát."

Kronen Zeitung:

"A Ferrari kettős győzelmet ünnepelt - izgalmak Verstappen körül."

Salzburger Nachrichten:

"Érdekes módon biztosította be magának a dobogó legalsó fokát Verstappen, aki a szombati sprintfutamon június vége óta először nyert ismét. A vb-címvédő körökön keresztül védekezett Norrisszal szemben, de a brit végül megelőzte a 27 éves hollandot. A manőver közben viszont mindkét versenyző elhagyta a pályát. Norris ezért vitatható öt másodperces időbüntetést kapott, Verstappen megörökölte a harmadik helyet és 57 pontra növelte az előnyét az összetettben."

Forma-1, F1, Amerikai Nagydíj, 2024, Lando Norris, Max Verstappen
Verstappen és Norris csatája volt a fókuszban Austinban
Fotó: AFP (Photo by ANGELA WEISS / AFP)

Svájc:

Blick:

"Leclerc kovácsolt előnyt Verstappen és Norris kemény csatájából. A Ferrari a kettős győzelem után visszatért a vb-címért folyó küzdelembe."

Tagesanzeiger:

"Norrist megbüntették, Verstappent nem - kavarodást okozott a párbaj. A vb-címért folyó csatát Verstappen és Norris vívja félig legális eszközökkel."

Hollandia:

AD:

"Max Verstappen fellélegezhet: Lando Norrist az izgalmas párbaj végén megbüntették, Charles Leclerc volt a legjobb Austinban."

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!