Vágólapra másolva!
A japán Toyota 15 év után a Haas istálló technikai partnereként visszatér a Forma-1-es világbajnoki sorozatba.

Az autógyártó pénteki bejelentése alapján többéves szerződést kötöttek az amerikai csapattal, amelynek az aerodinamikai fejlesztéseiben segítenek majd, emellett versenyzők, mérnökök és szerelők is részt vesznek a Haas tesztvezetésein, ezzel gyűjtve hasznos tapasztalatokat.

Haas, Toyota, F1
A Toyota a Haas partnereként 15 év után visszatér
Fotó: Haas F1 Team/X

A Toyota a Haas partnereként 15 év után visszatér az F1-be

A világ legnagyobb autógyártójának számító Toyota logója már a jövő hétvégi Egyesült Államok Nagydíján megjelenik az istálló autóin.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy a MoneyGram Haas F1 Team és a TOYOTA GAZOO Racing összefogott, és megkötötte ezt a technikai partnerséget” – nyilatkozta Ayao Komatsu, a MoneyGram Haas F1 Team csapatfőnöke. Hozzátette, az, hogy 

a Toyota erőforrásaiból és tudásbázisából meríthetnek - miközben technikai és gyártási folyamataikból profitálhatnak -, nagyban hozzájárul saját fejlődésükhöz és ahhoz a törekvésükhöz, hogy tovább növeljék a versenyképességüket a Forma-1-ben.

„Örömmel jelentjük be a megállapodást egy olyan technikai partnerségről, mint a Haas járműfejlesztése. Azzal, hogy 

a MoneyGram Haas F1 Team mellett versenyzünk a motorsport csúcsán, célunk, hogy a MoneyGram Haas F1 Team és a TOYOTA GAZOO Racing képességeinek erősítése mellett versenyzőket, mérnököket és szerelőket neveljünk, és szeretnénk hozzájárulni a motorsporthoz és az autóiparhoz”

 – mondta Tomoya Takahashi, a GAZOO Racing Company elnöke.

A japán cég 2002 és 2009 között gyári csapattal volt tagja a száguldó cirkusz mezőnyének.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!