Vágólapra másolva!
Sacha Fenestraz azt állítja, hogy Max Verstappen szerint a Forma-E-ben szereplő Oliver Rowland tudná beárnyékolni az ő teljesítményét a Forma-1-ben.

A francia-argentin Sacha Fenestraz és a brit Oliver Rowland egyaránt a Nissan csapatában versenyeztek a Forma-E legutóbbi szezonjában. Rowland két futamgyőzelmet is szerezve az összetett 4. helyén zárt, míg Fenestraz a 17. pozícióban végzett. A Forma-E decemberben induló új idényében már ülés nélkül maradó Fenestraz a Motorsportnak adott interjújában alaposan megdicsérte a 32 éves, eddigi csapattársát, elmondása szerint pedig a Forma-1 háromszoros világbajnoki címvédője, Max Verstappen sem fukarkodott a dicséretekkel Rowlandot illetően.

Forma-E, Forma-1, Nissan, Oliver Rowland, Max Verstappen
A Forma-E-ben versenyző Oliver Rowland hatalmas dicséretet kapott a Forma-1-ben háromszoros világbajnok Max Verstappentől
Fotó: NurPhoto via AFP / Andrea Diodato / NurPhoto

A háromszoros Forma-1-es világbajnok Max Verstappen megdicsérte a barátját, Oliver Rowlandet

„A szezon előtt azt mondtam magamban, hogy »a csapat első számú pilótája akarok lenni, és meg akarom előzni őt«, de szerintem ez irreális célkitűzés volt, mert Rowland már a hetedik idényét teljesítette a Forma-E-ben, míg én a másodikat – mondta Sacha Fenestraz. – Ha megnézzük, a bajnokság élmezőnyében az összes pilóta már évek óta szerepel a Forma-E-ben, rengeteg tapasztalattal rendelkezik, ráadásul sokkal idősebbek is. Én a szezon kezdetekor 24 éves voltam, komolyabb tapasztalat nélkül, és Oliver a legjobb formájában könnyedén egy szinten van Verstappennel. Nagyon jó barátságban van is van vele, és idén 

Verstappen el is mondta Olivernek, hogy »kár, hogy nincs a Forma-1-ben, mert beárnyékolná őt, így viszont csak az autósporton belüli emberek ismerik a benne rejlő lehetőségeket«.”

A brit Oliver Rowland karrierjének legnagyobb sikere az volt, amikor 2015-ben megnyerte a Formula Renault 3.5-szezont. Rowland korábban volt a Renault és a Williams F1-es csapatának fejlesztő pilótája is, míg a Forma-2 2017-es idényében Charles Leclerc és Artem Markelov mögött az összetett harmadik helyén zárt. 2018 óta tagja a Forma-E mezőnyének, ez idő alatt 8 pole pozíciót, 3 futamgyőzelmet, és további 10 dobogós helyezést szerzett – decembertől pedig ezeket a számokat Rowland tovább növelheti a Nissannal.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!