Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint véget érhet Mick Schumacher F1-es karrierje, amennyiben a Sauber szerződést hosszabbít Valtteri Bottasszal.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Mick Schumacher előtt minden ajtó bezárul a Forma-1-ben. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának az Alpine-nál lehetett volna a legnagyobb esélye arra, hogy visszatérjen a száguldó cirkuszba, ám a francia istálló bejelentette, hogy 2025-ben Pierre Gasly mellett Jack Doohannel vág neki az idénynek. Schumacher neve már a Williamsnél sem igazán jöhet szóba, és nagy esély van rá, hogy a Sauber sem mellette teszi le a voksát.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint, ha a Sauber Valtteri Bottas szerződésének meghosszabbítása mellett dönt 2025-re, az a német pilóta F1-es pályafutásának a végét jelentheti.

F1 Grand Prix Of The Netherlands 2024, Mick Schumacher
Végleg véget érhet Mick Schumacher F1-es karrierje
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

"A Sauber jövőre biztosan nem lesz győztes autó. Ez azt is jelenti, hogy nem lesz nyomás a két versenyzőn - ha nem teljesítenek elég jól, 2026-ra még lehet változtatni. 

Ha Schumacher nem kapja meg ezt az ülést, akkor véleményem szerint az F1-es történet véget ér számára. 

Ha ez így alakul, akkor az endurance versenyzésre kellene koncentrálnia, hiszen ott nagyon sikeres tudott lenni" - mondta Marko.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!