Vágólapra másolva!
Ralf Schumacher úgy gondolja, fölösleges összehasonlítani Lewis Hamiltont és Michael Schumachert, szerinte ugyanis a brit pilóta fényévekre van a testvére szintjétől.

Mint ismert, a brit pilóta a következő szezont már a Ferrari színeiben kezdi meg, így az olasz istállónak a legendás Michael Schumacher után ismét lesz egy hétszeres Forma-1-es világbajnok pilótája. A száguldó cirkusz történetében csak Hamilton és Schumacher tudott hét világbajnoki címet nyerni, így elkerülhetetlen, hogy a szurkolók összehasonlítsák kettejüket. 

Michael Schumacher és Lewis Hamilton, minden idők két legeredményesebb F1-es pilótája
Fotó: AFP/Saeed Khan

Azonban Ralf Schumacher, a hétszeres világbajnok pilóta testvére úgy érzi, semmi értelme párhuzamot vonni közöttük, ugyanis Hamilton fényévekre van a testvérétől. A Jordan, a Williams és a Toyota Forma-1-es csapatánál is megfordult Ralf szerint a két legenda összehasonlítása nem a különböző korszakok miatt fölösleges, hanem mert a testvére sokkal tehetségesebb Hamiltonnál. 

Ralf Schumacher szerint azonban ez nem hiteles párhuzam. Nem annyira a különböző korszakok kérdése, mint inkább a kifejezett tehetség miatt: Michael bátyja ugyanis meg van győződve arról, hogy Hamilton „fényévekre” van a német bajnoktól.

Hamilton soha nem fog Michael közelébe kerülni. Szerintem mindig fényévekre lesz tőle. A Forma-1-ben a csapaton múlik, hogy olyan autót adjon, amellyel futamokat nyerhetsz. Mindannyian azt hittük, hogy Lewis tud a vízen járni, de nem így történt. 

Max Verstappen is tehetségesebb, mint Lewis. Ez egy másik kategóriába helyezi őt. Michael egyike volt azoknak a versenyzőknek, akik a különbséget hozták, ahogyan most is ez történik Verstappennel” – mondta Ralf Schumacher a Formula1.de YouTube-csatornáján. 

FORMULA 1 PIRELLI GRAN PREMIO D'ITALIA 2024
Ralf Schumacher nem érzi úgy, hogy Hamiltont és a testvérét egy szinten kellene emlegetni
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Hasan Bratic

Hamiltonnak 105 futamgyőzelme és 104 pole-pozíciója van, amire rekord a Forma-1-ben, de Ralf Schumacher szerint a brit pilóta ettől még nem lesz minden idők legjobbja. 

Az emberek folyton azt kérdezik tőlem, hogy Lewis-e minden idők legjobb versenyzője, hiszen a bátyám számos rekordját megdöntötte. Szerintem Hamilton egyértelműen korának legerősebbje, de nehéz őt Michaelhez hasonlítani. A tehetségén kívül Hamiltonnak kiváló technikai csomagja is volt a Mercedesnél. A bátyám esetében ez nem mindig volt így”

 – tette hozzá Ralf Schumacher, aki 1997 és 2007 között hat futamgyőzelmet és 27 dobogós helyezést ért el a Forma-1-ben. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!