Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy gondolja, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) kicsit másképp kellett volna kezelni a Forma-1-es világbajnok Max Verstappen káromkodási botrányát.

Mint ismert, az FIA elnöke, Mohammed bin Szulajm azt szeretné, ha kevesebbet káromkodnának a Forma-1-es pilóták, és azt akarja, hogy a műsorszolgáltató FOM korlátozná a káromkodásokat tartalmazó rádióadások számát a közvetítésekben.

Max Verstappen maga is használta az ’f’ betűs szót a Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, amiért a moderátor Tom Clarkson emlékeztette, hogy vigyázzon a nyelvére. A holland az előző hétvégéjéről beszélt, azt mondta: „Már ahogy elkezdtem az időmérőt, tudtam, hogy az autót el van b***va…” 

F1 Grand Prix Of Singapore
Verstappen sokat káromkodik az utóbbi időben
Fotó: NurPhoto via AFP/Morgan Hancock

A Nemzetközi Automobil Szövetség ezt követően vizsgálatot indított Max Verstappen ellen, és végül nem az ilyenkor megszokott pénzbüntetést szabta ki a holland pilótára, hanem azt, hogy valamilyen közérdekű munkát kell teljesítenie.

Verstappen ezt követően tiltakozásul nem volt hajlandó teljes körűen válaszolni a kvalifikáció utáni sajtótájékoztatón feltett kérdésekre, ehelyett rögtönzött médiabeszélgetést rendezett a paddockban. A holland pilóta a verseny után ismét így tett, ahol elárulta, hogy a helyzet miatt akár idő előtt vissza is vonulhat a Forma-1-től. 

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy érezte, hogy az FIA máshogy is megközelíthette volna ezt a történetet, példaként pedig a néhai Fülöp hercegre, Edinburgh hercegére mutatott rá. 

Azt hiszem, Max világossá tette az érzéseit ezzel kapcsolatban. Természetesen ezek a versenyzők mind példaképek, de ez a mindennapi életben használt nyelvezetet, így talán jobb lett volna egy kicsit másképp kezelni. Ezzel elkerülhettünk volna minden kínos helyzetet”

 – mondta Christian Horner a RacingNews365-nek.

F1 Grand Prix of Miami - Qualifying
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke
Fotó: Getty Images via AFP

„Ő egy olyan versenyző, akinek az angol nem az anyanyelve, és láttuk már a királyi család tagját is, aki azt mondta a fotósoknak, hogy 'csak csinálj egy kib.szott fotót', szóval a reakcióknak relatívnak kell lenniük” – tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke. 

A Red Bull csapatfőnöke arra az esetre célzott, amikor a néha Fülöp herceg, a 2022 szeptemberében elhunyt II. Erzsébet brit királynő férje egyszer elveszítette a türelmét, amikor éppen fényképezték, és káromkodva rápirította a fotósokra. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!