Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Törökország
Vágólapra másolva!
Az Alpine versenyzője, Esteban Ocon az F1-es Monacói Nagydíjon egy nagyon rossz döntés miatt összeütközött a csapattársával, Pierre Gaslyval, amelynek köszönhetően a saját futamát tönkretette, és kis híján a honfitársáét is. A 27 éves francia pilóta óriási hibájának minden bizonnyal súlyos következményei lesznek.

A Charles Leclerc történelmi győzelmével véget ért F1-es Monacói Nagydíjon óriási port kavart az az eset, amikor az Alpine pilótája, Esteban Ocon néhány másodperccel a piros zászló beintése előtt összeütközött a csapattársával, Pierre Gaslyval. A francia versenyző a veszélyes manőverrel tönkretette saját versenyét, hibája miatt kis híján a honfitársa is kiesett, valamint megszegte a csapaton belüli előzetes megállapodást. 

F1 Grand Prix Of Monaco 2024
Esteban Ocon hatalmasat hibázott Monacóban
Fotó: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto

Esteban Ocon "állandóan gátlástalanul támad" 

A korábbi pilóta, az F1-es riporterként tevékenykedő Martin Brundle kemény kritikával illette Ocont, akinek nem ez volt az első hajmeresztő megmozdulása eddigi pályafutása során a száguldó cirkuszban.

"Ocon egy remek és gyors pilóta, de a történelme tisztán igazolja, hogy versenyhelyzetekben irracionális vörös köd szállja meg, különösen a csapattársai ellen. 

Korábban Sergio Pérez és Fernando Alonso is keményen kritizálta őt a csapaton belüli agressziója és ütközései miatt, ahogy most Gasly is. Ez Estebannak nagyon sokba fog kerülni,

hiszen egyetlen élcsapat sem látja szívesen az effajta mentalitást, sőt, talán egyetlen csapat sem" - mondta Brundle az Alpine versenyzőjével kapcsolatban, aki büntetésre számíthat a csapatától.

"Egy pilóta több száz keményen dolgozó profit, valamint több százmillió fontnyi befektetést és szponzori támogatást képvisel, amikor egy F1-es csapatnál versenyez. 

Egyszerűen nem teheted meg, hogy állandóan gátlástalanul támadod az egyetlen csapattársadat" -

idézte a formula.hu a népszerű F1-es riporter szavait.

A 2024-es Forma-1-es szezon június 7. és 9. között a Kanadai Nagydíjjal folytatódik. Nyolc versenyhétvége után a 169 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 113 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről