Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Az Automobile Club de l'Ouest (ACO) a játékosként világbajnoki címet és BL-győzelmeket szerző, edzőként pedig sorozatban három Bajnokok Ligáját nyerő sztárt, Zinedine Zidane-t nevezte ki az idei Le Mans-i 24 órás verseny rajtjelének megadására, így a focitörténelem egyik legnagyobb alakja fogja meglengeti a francia trikolórt június 15-én.

Zidane június 15-én 16 órakor fogja megadni a legenedás Le Mans-i 24 órás rajtjelét - írja a sportscar365.com. Zidane - akit a labdarúgás egyik legnagyobbjaként tartanak számon - számára nem ismeretlen az autósport világa, az Alpine nagyköveteként az F1-es csapat több eseményén is részt vett.

Zinadine Zidane
Zidane-ra újabb fontos szerep hárul 
Fotó: Miguel MEDINA / AFP

Zinadine Zidane adja meg az idei Le Mans rajtjelét

„A Le Mans-i 24 órás verseny összehasonlíthatatlan” – mondta Zidane - Ez egy ikonikus verseny mindenki számára, aki szereti a motorsportot, az emberek számára szerte a világon. 

Óriási büszkeség forrása Franciaország számára. Tele van a fejem képekkel a versenyről, a legendás pilótákról, a csodálatos történetekről. Viszont bár ezek tévé- vagy filmjelenetek képei, számomra az első alkalom lesz, amikor ott lehetek. 

Mondanom sem kell, rendkívül megtisztelő, hogy elvállalhattam ezt a szerepet. Alig várom, hogy június 15-én a Le Mans-i 24 órás verseny rajtjánál legyek!” - árulta el a korábbi focista.

Zidane nem az első sztár a sportvilágból, akit az esemény tiszteletbeli indítójának neveztek ki. Az NBA szupersztárja, LeBron James a tavalyi centenáriumi viadalon volt főszereplő, míg a teniszklasszis, Rafael Nadal 2018-ban vállalta el a szerepet.

„Őszintén szeretném megköszönni Zinédine Zidane-nak, hogy elfogadta az indító szerepét” – mondta Pierre Fillon, az ACO elnöke. 

- A Le Mans-i 24 órás verseny egy világhírű esemény, amely története során számos nagyszerű nevet fogadott sok különböző helyről. Zinedine Zidane egy ikon, egy sportember, akinek tehetsége rajongók generációit inspirálta. Az újabb történelmi 24 órás Le Mans-i versenyt nagy izgalmakat ígér, nem is remélhettünk volna rangosabb indítót.

Zidane a klubkarrierje során 2000-ben és 2001-ben Bajnokok Ligája címeket szerzett a Real Madriddal, majd 2016 és 2018 között edzőként három egymást követő győzelemre vezette a spanyol klubot. A francia válogatottal 1998-ban hazai pályán megnyerte a világbajnokságot.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről