Következő mérkőzések
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Vágólapra másolva!
Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója egyelőre nem aggódik csapata teljesítménye miatt, de hangsúlyozta, hogy szerinte az innováció hiánya miatt eltűnt az osztrák istálló dominanciája a Forma-1-ben.

A Red Bull tavaly egy futam kivételével az összes versenyt megnyerte, és idén is szenzációsan kezdte a szezont, azonban az elmúlt időszakban az energiaital-gyárosok nem remekeltek, miközben a Ferrari és a McLaren, vagyis a közvetlen riválisok szép lassan magukra találtak. Miamiban a wokingi istálló vetett be új frissítést, aminek köszönhetően Lando Norris élete első futamgyőzelmét aratta és Max Verstappent először verték meg a tavalyi Szingapúri Nagydíj óta. Legutóbb Monacóban pedig hiába szerezte meg a pole pozíciót a háromszoros világbajnok, csak a hatodik helyen zárta a versenyt, így az eddigi nyolc futamból mindössze ötöt tudott csak megnyerni a Red Bull, az osztrákokon kívül a Ferrari kettő, a McLaren pedig egy győzelmet szerzett. 

helmut marko, red bull, max verstappen
Helmut Marko szerint a Red Bull elveszítette a dominanciáját a Forma-1-ben
Fotó: AFP 

Helmut Marko szerint egyértelmű, hogy kiegyenlítettebbé váltak az erőviszonyok, ebben pedig komoly szerepet játszott az, hogy az ellenfelek elkezdték a Red Bull megoldásait másolni. A Red Bull tanácsadója szerint az elmúlt években a szabályozások szigorítása és a technikai előírások homogenizálása sem tett jót a sportágnak, mivel ezek egyfajta stagnáláshoz vezettek és megszűnt a fejlődés lehetősége.

Elveszítettük az első három verseny alatt mutatott dominanciánkat. Az ellenfelek felzárkóztak a jelenlegi szabályozás harmadik évében. A folyamat során másoltak, és még javítottak is számos dolgon. Innovációra pedig már nincs sok lehetőség. Ez csupán logikus fejlődés, semmi tiszteletreméltó nincs benne"

 - magyarázta a 81 éves szakvezető a Kronen Zeitungnak.

A Red Bull bízhat a Verstappen-faktorban

Max Verstappen korábban arról beszélt, hogy újabb nehéz hétvégére számít Montrealban, ahol a meteorológiai jelentések szerint esős futam vár a mezőnyre, Marko szerint pedig az időjárás az előnyükre válhat. 

"Ha esik, a Verstappen-faktor ismét előtérbe kerül" – mondta Marko.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről