Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Élő:
Vágólapra másolva!
Sokakat meglepett a hír, miszerint a Red Bull istálló szerződést hosszabbított a mexikói Sergio Pérezzel, aki így minimum 2026 végéig marad a világbajnok Forma-1-es csapat versenyzője.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta bízik a kettősben, éppen ezért kapott új szerződést a mexikói. A mexikói pilóta főleg a 2023-as szezonban követett el több bakit, ami miatt sokan úgy gondolták, nem maradhat majd a csapatnál, ennek ellenére hosszabbítottak vele.

Pérez és Max Verstappen kettőse még 2021-ben állt össze és a jelek szerint még egy ideig együtt is maradnak. A mexikói ö futamot nyert, mióta csatlakozott a Milton Keynes-i csapathoz, tavaly Verstappen mögött a világbajnoki pontverseny második helyén végzett.

F1 Grand Prix of Miami - Sprint
Marad együtt Max Verstappen és Sergio Pérez párosa
Fotó: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

„Fontos pillanat volt, hogy bejelentettük a 2025-ös felállásunkat és nagyon örülünk, hogy Checo marad a csapatnál. A folyamatosság és a stabilitás fontos a csapatnak, ahogy Checónak és Maxnak is. Nagyon sikeres páros az övék, a csapat történetének első pilótapárosa, amely világbajnoki első és második helyet hozott tavaly” – mondta a csapatfőnök, Christian Horner.

Pérez három második helyet szerzett a szezon első négy futamán, majd szenvedett Imolában és Monacóban, de Horner bízik a versenyzőjében.

„Checo remekül kezdett, második lett Bahreinben, Szaúd Arábiában, Japánban és dobogóra állhatott Kínában is. Az elmúlt pár verseny kemény volt, de bízunk benne és abban, hogy visszatér ahhoz a formához, amit ismerünk és annyiszor megmutatott már. Az előző év igazán különleges volt, s most nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy megvédhessük a címeinket, de bízunk a felállásunkban és az egész csapatban. Készen állunk a hatalmas küzdelemre, ami a bajnoki címért zajlik ebben a szezonban, ami minden bizonnyal jóval szorosabb lesz, mint az előző évben volt” – mondta Horner

 

A 2024-es Forma-1-es szezon e hét végén a Kanadai Nagydíjjal folytatódik. Nyolc F1-es versenyhétvége után a 169 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 113 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Mindent egy helyen az Eb-ről