Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Több büntetést is kiosztottak a montréali futam után, és ugyan a kanadai verseny végeredménye nem változott, a pénzbírságok mellett Sergio Pérez a következő, Spanyol Nagydíjra szóló rajthelybüntetést is kapott.

Az F1-es Kanadai Nagydíj rendkívül izgalmasan alakult, és a versenyt követően is több pilótának izgulnia kellett még, hiszen a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) George Russellt, Oscar Piastrit, Cunoda Jukit és Sergio Pérezt is beidézte a leintést követően.

Forma-1, F1, Kanadai Nagydíj, 2024, Sergio Pérez, Red Bull
Súlyos büntetést kapott a Red Bull az F1-es Kanadai Nagydíj után, Sergio Pérez pedig rajthelybüntetést is kapott a következő futamra
Fotó: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Több büntetést is kiosztottak az F1-es Kanadai Nagydíj után

Russell és Piastri között a verseny hajrájában történt incidens, amikor a harmadik helyen autózó McLaren-pilótát megpróbálta megelőzni a Mercedes versenyzője a 13-14-es kanyarban. A két autó összeért, majd Russellnek el kellett hagynia a pályát, amely következtében Lewis Hamilton is elment mellette. George Russell azonban később vissza tudott zárkózni egészen a harmadik helyig, így megszerezte a Mercedes idei első dobogóját. Az FIA végül a Russell-Piastri incidenst büntetés nélkül hagyta, így mindkét pilóta megtarthatta a pályán megszerzett pozícióját, nem változott meg a sorrend.

Az RB japán pilótáját, Cunoda Jukit azért vizsgálták, mert 

a futamot negyedórával megelőző, kanadai nemzeti himnuszról elkésett, 

holott a versenyzőknek kötelező a megjelenés rajta. Az FIA ezért 10 ezer eurós pénzbírságot osztott ki az RB-nek.

A versenyzők közül Sergio Pérez járt a legrosszabbul, aki egyébként is szenvedett az egész versenyhétvégén, majd a Forma-1-es Kanadai Nagydíj 51. körében egy vizes folton megcsúszva neki is csapta az autója hátulját a falnak. A Red Bull hátulja teljesen megrongálódott, ám Pérez így is folytatta a futamot, és a sérült kocsival visszahajtott a garázsba, törmelékeket hagyva maga után. Amiért azonban a versenyzésre alkalmatlan járművét a pályán tartotta, az FIA szerint veszélyes pillanatokat okozott, ezért pedig 

a Red Bullt 25 ezer eurós pénzbírsággal, Sergio Pérezt pedig a következő futamra háromhelyes rajtbüntetéssel sújtották.

A 2024-es Forma-1-es szezon jövő hét végén, június 21. és 23. között a Spanyol Nagydíjjal folytatódik. Kilenc versenyhétvége után a 194 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 131 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről