Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülések szerint megvan az Alpine Forma-1-es istállójától a szezon végén távozó Esteban Ocon új csapata, továbbá egy cseréről is értesült a média.

A 2025-ös Forma-1-es mezőny több mint felét már nevesítette a csapata, hiszen korábban eldőlt, hogy Max Verstappen, Sergio Pérez, Fernando Alonso, Charles Leclerc, George Russell, Lando Norris, Cunoda Juki, Oscar Piastri és Alexander Albon is marad aktuális csapatánál, míg Nico Hülkenberg a Sauber, Lewis Hamilton pedig a Ferrari pilótája lesz a következő évben. Ezenkívül már az is kiderült, hogy Esteban Ocon biztosan nem marad az Alpine pilótája. Az olasz FormulaPassion azonban már biztosra veszi, hogy nem marad ülés nélkül a francia F1-es pilóta, hiszen Hülkenberg helyét ő fogja betölteni a Haasnál.

F1, Forma-1, Kanadai Nagydíj, 2024, Alpine, Esteban Ocon
Esteban Ocon a Haas Forma-1-es csapatánál köthet ki
Fotó: Charly TRIBALLEAU / AFP

F1: Ocon a Haasnál, és egy Gasly-Bottas helycsere?

Az olasz sajtóban továbbá arról is írnak, hogy az Alpine-nál Ocon helyét nem Mick Schumacher, hanem a csapat saját utánpótlásából érkező Jack Doohan tölti majd be – ám nem biztos, hogy Pierre Gasly marad a csapattársa. Gasly ugyanis a legújabb hírek (a brit szakújságíró, Joe Saward) szerint a Sauberhez igazolhat, ahol Hülkenberg csapattársa lehet, méghozzá annak a Valtteri Bottasnak a helyén, aki pedig éppen az Alpine-hoz igazolhat. Vagyis 

egy Bottas-Gasly csere jöhet szóba, az Alpine-nál így Bottas-Doohan páros alakulna ki,

míg ezen információk alapján a jelentős kínai háttér által támogatott Csou Kuan-jü ülés nélkül marad a Saubernél. Azonban még csak júniust írunk, így nem kizárt, hogy a közeljövőben még nagyobb változást, felfordulást láthatunk a pilótapiacon.

A 2024-es Forma-1-es szezon jövő hét végén, június 21. és 23. között a Spanyol Nagydíjjal folytatódik. Kilenc versenyhétvége után a 194 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 131 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről