Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Az biztos, hogy Carlos Sainz csapatot vált, hiszen a Ferrarinál a helyére érkezik majd Lewis Hamilton, a másik ülést pedig megtarthatja jelenlegi csapattársa, Charles Leclerc.

Ennek ellenére még mindig nem tudni biztosan, hol is folytatja majd Sainz, pedig folyamatosan fogynak a helyek. A Red Bull hosszabbított Sergio Pérezzel, mellette pedig marad a világbajnoki címvédő Max Verstappen. A Mercedesnél szintén nem marad hely, hiszen George Russell mellé, Lewis Hamilton helyére a szakértők szerint végül a fiatal tehetség, Kimi Antonelli érkezik. Jelen állás szerint két istálló kapui állhatnak nyitva Sainz előtt, ez pedig a Sauber és a Williams.

F1 Grand Prix of United States
Carlos Sainz számára elkerülhetetlennek tűnik a visszalépés
Fotó: Getty Images via AFP/2023 Getty Images

Carlos Sainz esetében mindenki úgy gondolkodott, hogy majd kedvére válogathat az ajánlatok között és nagyon hamar lesz új csapata, de a jelenlegi élcsapatok közül kihullott a Ferrari mellett a Red Bull és a Mercedes is, a McLarennél pedig nem lesz üresedés.

A német Auto Motor und Sport arról ír, hogy a Sauber, amely 2026-tól az Audi gyári csapatává változik, nem számol a spanyollal, így a Williamshez igazol majd. A németek azt is tudni vélik, hogy négyéves szerződést ír majd alá Sainz, aki két év után szabadon csapatot válthat majd, így adott esetben átigazolhatna az Audihoz is 2027-től.

Az nem derült ki, hogy a szerződés valóban létezik-e, inkább egy erős pletykáról beszélhetünk. Az azonban biztosnak tűik, hogy Carlos Sainz pályafutása komoly változás előtt áll, hiszen eddig topcsapatban, a világ legnépszerűbb istállójában versenyezhetett, de a közeljövőben minden bizonnyal más célokat kell majd kitűznie maga elé, nem pedig az esetleges futamgyőzelmeket.

 

A 2024-es Forma-1-es szezon június 21. és 23. között a Spanyol Nagydíjjal folytatódik. Kilenc versenyhétvége után a 194 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 131 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 


 

Mindent egy helyen az Eb-ről