Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Spanyol Nagydíj első szabadedzésén a McLaren brit pilótája, Lando Norris teljesítette a leggyorsabb kört.

A szezon első tripla hétvégéje azon a montmelói pályán kezdődött, ahol minden bizonnyal utolsó előtti alkalommal versenyez a Forma-1 mezőnye. Az F1-es Spanyol Nagydíj első szabadedzésén ismét láthattuk Oliver Bearmant, aki ezúttal Nico Hülkenberget helyettesítette a Haas csapatánál. Kivétel nélkül mindenki a majdnem 50 Celsius-fokos hőmérsékletű pályára hajtott a verőfényes napsütésben rendezett edzés első öt percében: a többség keményeken, néhányan közepes keverékű gumikon tették mindezt. A leggyorsabban a legutóbbi pole pozíciót megszerző George Russell kezdett a Mercedesszel, a kemény abroncsokon az 1:15,868-as ideje sokáig az első helyet jelentette számára, de a Ferrarik és a Red Bullok is közel voltak hozzá, szintén keményeken.

Forma-1, F1, Spanyol Nagydíj, 2024, Lewis Hamilton, Mercedes
A Mercedes újabb fejlesztései az F1-es Spanyol Nagydíj első szabadedzése alapján jól sikerültek
Fotó: MANAURE QUINTERO / AFP

Sergio Pérez, Carlos Sainz és még inkább Charles Leclerc határozottan "borzalmas"-nak, a spanyol pedig erőtlennek nevezte az autóját, többen pedig – részben a szél miatt – rendszeresen csúszkáltak a 13-as kanyarban, balesetre vagy ütkőzésre viszont nem került sor. Utolsónak Fernando Alonso teljesített mért kört, aki majdnem fél óra után került fel az eredményjelzőre a hazai közönség előtt. Ekkor Max Verstappen volt az élen 1:15,424-es idővel.

Alonso miatt félbe kellett szakítani az F1-es Spanyol Nagydíj első szabadedzését

A gyakorlás második felének elején előkerültek a lágy abroncsok, elsőként a Red Bullokon, így Verstappen 1,172 másodpercet javított az addigi legjobbján. Tőle Norris vette át a vezetést, majd 40 perc után rövid időre meg kellett szakítani piros zászlóval az edzést, miután Fernando Alonso autójáról menet közben lerepült egy alkatrész, amit el kellett takarítani a pályáról.

A hajrában inkább versenyszimulációs körökre került sor, így a sorrend nem változott az élmezőnyben: Max Verstappen és Carlos Sainz előtt Lando Norris 1:14,228-as idővel nyerte a spanyolországi nyitányt. Az élcsapatok pilótái közül Leclerc zárt a leghátrébb, csak a 11. helyen.

Az F1-es Spanyol Nagydíj hétvégéje pénteken 17 órától a második szabadedzéssel folytatódik. Szombaton 12:30-tól a harmadik szabadedzést, 16 órától az időmérőt rendezik meg, míg a 66 körös futamra vasárnap 15 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről