Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Folyamatosan a kritikák kereszttüzében van Daniel Ricciardo, akit a futam alatt Jacques Villeneuve talált meg, majd a Sky Sports szakértője, Martin Brundle is kiosztotta az ausztrál versenyzőt.

A Kanadai Nagydíjon a nyolcadik helyen végzett a Visa Cash App RB ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo, aki már a futam alatt és óta is sok kritikát kap. Az 1997-es világbajnok, a kanadai Jacques Villeneuve kritizálta Ricciardót, akivel komoly szópárbaja alakult ki. A kanadai szerint Daniel Ricciardo „forró krumpli”, aki igazán senkinek sem kell, kritizálni sem lehet, mert a csapata mindentől és mindenkitől védi. Villeneuve a kvalifikáció után dicsérte az ausztrált, aki ötödik lett, majd a futamon a nyolcadik helyen végzett.

F1 Grand Prix of Canada
Tényleg csak a múltjából él Daniel Ricciardo?
Fotó: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto

Ricciardo később azt mondta, Villeneuve túl sokszor üthette be a fejét, ami felbosszantotta a kanadait.

„Ha valaki ilyet mond, akkor ő vajon menyire lehet profi és konstruktív? Ez nagyon gyerekes, miközben Daniel sokak számára példa, ezért óvatosan kellene fogalmaznia. Mindig furcsának találom, ha valaki azt mondja, nem érdekel, mit mondanak rólam. Vastag bőrre van szükséged, ha az F1-ben versenyzel, mert fogsz kapni kritikákat, ezt pedig el kell fogadni” – mondta Villeneuve, aki a korábban megkérdőjelezte, hogy mit keres még mindig az F1-ben Ricciardo, aki szerinte abból élt, hogy gyorsabb tudott lenni egy kiégett Sebastian Vettelnél és le tudott győzni egy 18 éves Max Verstappent. Erre az ausztrál úgy reagált, hogy „egyen sz.rt”.

Martin Brundle is elmondta a véleményét, szerinte nem kellett volna kiszállnia a sportágból Ricciardónak.

„Alapvető tiszteletet érzek minden F1-es versenyző irányába, mert tudom, mennyire nehéz ilyen autókat vezetni, miközben mindenki figyel. Azt kívánom, bárcsak ne hagyta volna ott a Red Bullt 2018-ban. Érzelmi és elhamarkodott döntést hozott, fel kellett volna vennie a kesztyűt Max ellenében, a legjobb kocsival és emelnie kellet volna a tétet. Ricciardo azóta sem a régi. Megvan a sebessége és versenyezni is tud, de valami fejben visszafogja, amiért komoly árat kell fizetnie” – írta vele kapcsolatban a Sky szakértője. 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 


 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről