Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos honlapján tudatta, hogy a jövőben is Marco Rossi irányítja a nemzeti csapatot.

A magyar labdarúgó-válogatott az A csoport harmadik helyén végzett az Európa-bajnokságon, és végül óriási balszerencse révén nem jutott tovább a legjobb 16 közé. A csapat kiesése után Marco Rossi szövetségi kapitány azt mondta, hogy egyáltalán nem élvezte az Európa-bajnokságot, ráadásul olyan pletykák is terjengeni kezdtek, hogy az olasz szakember azt mondta a játékosoknak, hogy nem biztos a folytatásban. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Marco Rossi marad a válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: AFP/Lluis Gene

Ezt követően az utóbbi egy hétben cikkben és szurkolói beszélgetésekben is felmerült, hogy vajon Marco Rossi szövetségi kapitány folytatja-e munkáját a válogatott élén. A szurkolók számos módon biztosították támogatásukról a szövetségi kapitányt, még támogató demonstrációról is hírt adtak.

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor a napokban egyeztetett a kapitánnyal, és a szövetség töretlen bizalmáról biztosította.

A magyar válogatott előtt álló következő feladat a Nemzetek Ligája idén őszi küzdelmeinek, majd pedig a vb-selejtező sorozat sikeres megvívása, melyeket az MLSZ és az elnökség maximális támogatása mellett Marco Rossi szövetségi kapitány irányít majd” 

jelentette ki Csányi Sándor az MLSZ elnöke.

Marco Rossi megköszönte a támogatást, és jelezte, hogy az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.

„Németországban megtörtént az Eb lezárása, amelyre a továbbjutásról való lecsúszás miatt érzett csalódottságunk ugyan rányomta a bélyegét, de semmi drámai nem történt és nem is volt kétséges, hogy a munkát folytatjuk! 

Számtalan nagyszerű eredményben volt részünk együtt, így nem is kérdés, hogy újabbak elérése a célunk - ahogy a szlogenünk is mondja: csak együtt”

 – fogalmazott Marco Rossi.

Marco Rossi 2018 nyara óta irányítja a válogatottat, amely tavaly - 1985 után először - egyenes ágon jutott ki egy nagy tornára, miután veretlenül végzett az Európa-bajnoki selejtezőcsoportja élén.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről