Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Kanadai Nagydíj után a Mercedes csapata olyan bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, amely alapján úgy tűnt, megfeledkeztek Lewis Hamilton kínai eredményéről.

Az F1-es Kanadai Nagydíj hétvégéje kiválóan indult a Mercedes számára, hiszen a szabadedzéseken látott tempót George Russell pole pozícióra váltotta, majd a fiatal brit pilóta a szezonbeli első dobogóját is megszerezte Montréalban. Csapattársa, a negyedikként célba érő Lewis Hamilton sem lehetett teljesen elégedetlen, hiszen az elmúlt 12 futamot figyelembe véve ez volt a legjobb eredménye, továbbá Peter Windsor is úgy értékelt, hogy ő érdemelte volna meg a brackley-i Forma-1-es csapat első idei pódiumát. Az első pódiumát, de nem az első trófeáját. Ugyanis egy trófeát már szerzett idén Hamilton, miután a legjobb háromban végzett, méghozzá április 20-án, a Kínai Nagydíj keretein belül megrendezett sprintfutamon, amelyen Max Verstappen mögött a második helyen zárt. Ám erről az "apróságról" maga a csapat is megfeledkezett, feltehetően azért, mert a sprinteken nem állítják fel a top 3 pilótát a dobogóra.

Forma-1, F1, Kanadai Nagydíj, 2024, Lewis Hamilton
A kínai sprinten már egy második helyet szerző Lewis Hamilton Kanadában közel volt a főverseny dobogójához is
Fotó: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Lewis Hamilton kínai sprinteredményéről elfeledkezett a Mercedes

A Mercedes a Kanadai Nagydíj leintése után azt írta, hogy Russell a szezonbeli első trófeájukat szerezte meg Montréalban. Ám miután rengeteg hozzászólás érkezett, amely felhívta a csapat figyelmét a szezon végén a Ferrarihoz távozó Hamilton kínai sprinten elért második helyére, a Mercedes elnézést kért, és később javította a hibáját, hangsúlyozva, hogy a csapatnak minden trófea számít.

A 2024-es Forma-1-es szezon jövő hét végén, június 21. és 23. között a Spanyol Nagydíjjal folytatódik. Kilenc versenyhétvége után a 194 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 131 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről