Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A legutóbbi, Spanyol Nagydíjon már a negyedik motorját használta a szezonban a Red Bull Forma-1-es pilótája, Max Verstappen, és egy újabb erőforrás használata már rajthelybüntetéssel fog járni.

A Forma-1-es Spanyol Nagydíjat Max Verstappen nyerte, de a hétvége után egy kisebb rossz hírt is kapott, ugyanis a Honda szinte biztosra veszi, hogy a két héttel korábban, a kanadai versenyhétvégén használt motorja már nem menthető meg. Az idei szezonban az F1-es versenyzők négy-négy belső égésű motorral, turbófeltöltővel, MGU-H-val és MGU-K-val rendelkeznek, Verstappen pedig mindegyikből már a negyediket használta Spanyolországban – és a jelek szerint a korábban telepített erőforrások egyike sem alkalmas már a versenyzésre. Ezért aztán amikor a 2024-es idény során legközelebb motort kell cserélni a holland világbajnok pilóta Red Bulljában, az automatikusan rajthelybüntetést von maga után.

Forma-1, F1, Spanyol Nagydíj, 2024, Max Verstappen
Max Verstappenre rajthelybüntetés vár
Fotó: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto

Max Verstappenre büntetés vár

Verstappennek a Kanadai Nagydíjon a második szabadedzés során romlott el a motorja, az energia-visszanyerő rendszer feltételezett, mint kiderült, elektromos problémája pedig kárt okozott az erőforrás többi részén is, ezért nyilatkozott úgy a Honda, hogy szinte biztosan nem megmenthető az a motor. 

Christian Horner csapatfőnök biztos benne, hogy 

Verstappen a hátralévő 14 futamot nem fogja tudni egy motorral végig teljesíteni, így előbb-utóbb számítani kell a rajthelybüntetésre

amely a limit túllépését követő első alkalommal 10, a folytatásban 5 helyes visszasorolást jelent motorcsere esetén.

A 2024-es Forma-1-es szezon péntektől vasárnapig (június 28. és 30. között) a sprintfutamos Osztrák Nagydíjjal folytatódik. Tíz versenyhétvége után a 219 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 150 pontos Lando Norris és a 148 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 116 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Sergio Pérez 111 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 330 ponttal áll az élen, a második Ferrari 270 pontos, a harmadik McLarennek 237 pontja van, míg a negyedik pozícióban lévő Mercedes 151 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről