Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A Sauber finn pilótája, Valtteri Bottas szerződése 2024 végén lejár, és egyelőre nem tudni, hol folytatja. A 34 éves versenyző az F1-es karrierje mellett rengeteg tevékenységet végez, a szakértők szerint pedig ezzel azt az üzenetet közvetíti, hogy már nem is olyan fontos számára a Forma-1.

A finn versenyző szerződése az idei szezon zárultával lejár a Saubernél, hosszabbításról pedig eddig még nem esett szó. Egyelőre azt sem tudni, Bottasnak lesz-e esélye arra, hogy egy másik csapat kötelékében folytassa F1-es karrierjét. 

A 34 éves sztár egyébkét nem csak a Forma-1-re koncentrál, emellett kerékpárversenyeken vesz részt, saját bora, kávéja és ginje is van. 

A brit F1-es szakértő, Ted Kravitz szerint Bottas ezekkel a tevékenységekkel furcsa üzenetet küld a csapatfőnököknek, tulajdonképpen azt, hogy már nem annyira elkötelezett az F1 iránt.

Formula 1 Saudi Arabian Grand Prix
Valtteri Bottas számára már nem olyan fontos a Forma-1?
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

"Valtteri egy furcsa üzenetet küld, amit a csapatfőnökök piranha klubja úgy értelmezhet, hogy úgy tűnik, annyira már nem érdekli az F1, 

és inkább a kerékpározást, a kávét, a bort, a gint és egyéb dolgokat szeret. Vajon fennáll ez a veszély? Ez csak egy nyitott kérdés, mert én sem tudom rá a választ. Elég jól ismerem Valtterit, és tudom, hogy nagyon-nagyon elkötelezett az iránt, hogy a Sauber gyorsabb legyen, és imád versenyezni és pontokat szerezni. De kíváncsi vagyok, hogy van-e, aki mindezt úgy érzékeli, hogy most már más dolgok érdeklik" - idézte a motorsport.com Kravitz szavait, amelyek a Sky Sports F1 adásában hangzottak el.

Forma-1, Japán Nagydíj 2024, Valtteri Bottas, Charles Leclerc
Valtteri Bottas idén még nem szerzett pontot
Fotó: AFP (Photo by Philip FONG / AFP)

A 2024-es Forma-1-es szezon jövő héten, június 28. és 30. között a sprintfutamos Osztrák Nagydíjjal folytatódik. Tíz versenyhétvége után a 219 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 150 pontos Lando Norris és a 148 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 116 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Sergio Pérez 111 ponttal rendelkezik. Ami Bottast illeti, a finn pilóta a 20. helyen áll, egyelőre szerzett pont nélkül.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről