Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Max Versteppen, a Red Bull háromszoros Forma–1-es világbajnok pilótája arról kérdezték, hogy gondolkodik-e azon, hogy McLarenhez igazol.

A háromszoros világbajnok pilóta remekül kezdte a szezont, azonban az utóbbi hetekben visszaesett a teljesítménye, így az előnye 31 pontra csökkent a Monacói Nagydíj után. Miután a 2024-es F1-es szezon első felében jelentős előnyt szerzett, Verstappen bajnoki előnye mindössze 31 pontra csökkent, miután hatodik lett a Monacói Nagydíjon. 

Verstappen ezt megelőzően diadalmaskodni tudott Imolában, azonban a Red Bulla dominanciája már azon a futamon sem érződött, különösen a McLarennel szemben.

A Red Bull közelmúltbeli küszködéseit a bukkanók és járdaszegélyek okozták, amelyek várhatóan folytatódni fognak a közelgő Kanadai Nagydíjon. Az energiaitalos csapatnál viszont abban bíznak, hogy amint a Forma-1 visszatér Európába, újra a Red Bull lesz a domináns erő. 

The F1 Grand Prix Of Monaco, Max Verstappen, F1
Max Verstappennék bajban vannak? 
Fotó: NurPhoto via AFP/Stefanos Kyriazis

A Red Bull legutóbbi gyengébb teljesítménye után Verstappent megkérdezték, szeretne-e a McLarenhez igazol, mivel a wokingi csapat Miamiban, Imolában és Monacóban is rendkívül erős volt.

„Nos, ez nem így működik” – idézi a RacingNews365 a holland világbajnokot. 

„Szerintem még mindig nagyon gyors autónk van. 

És ha az eddigi szezon átlagát nézzük, azt hiszem, miénk a leggyorsabb autó, különben nem vezetném a bajnokságot. Úgyhogy elégedett vagyok. A motorban rengeteg befektetés van, csak tovább kell dolgoznunk, és megpróbáljuk javítani a csomagunkat. 

Jelenleg csak ezen gondolkozom” – folytatta Verstappen, akinek a távozásával kapcsolatban rengeteg pletyka felröppent az utóbbi hónapokban. 

Szerintem, ha elkezdesz így gondolkodni, szinte minden rosszabb versenyen után másik csapathoz akarnál igazolni 

– mondta Verstappen. 

A háromszoros világbajnok holland pilóta elmondta azt is, hogy egyelőre nem foglalkozik a McLaren szenzációs formajavulásával, de hangsúlyozta azt is, hogy egy ilyen rivális felemelkedése mindig jót tesz, hiszen ezzel „megmozgatják” az ellenfeleket, akiknek így muszáj a legjobbjukat nyújtani. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről