Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója egyelőre nem aggódik csapata teljesítménye miatt, de elmondta, mikortól lehet majd valóban problémáról beszélni az energiaitalos istálló háza táján.

A Red Bull 2022 óta a domináns erő a Forma-1-ben, és a legutóbbi monacói hétvégéig 30 futamból 27-et megnyert. A Monacói Nagydíjon azonban a háromszoros világbajnok Max Verstappen látványosan szenvedett, nem tudta meglovagolni a dőlésszögváltozásokat, ezért az időmérőn csak a hatodik helyet tudta megszerezni, míg Sergio Pérez csak a 18. helyre futott be. A futamon aztán a holland pilóta a hatodik helyre hozta be a Red Bullt, míg a mexikói csapattársa már az első körben kiesett – igaz, önhibáján kívül. 

A Red Bullnál bíznak benne, hogy Monaco csak egy kisiklás volt, Helmut Marko pedig elárulta, mikor kezd majd valóban aggódni a csapat teljesítménye és a McLaren meg a Ferrari fenyegetése miatt. 

Autónk koncepciója az aerodinamikai hatékonyságra összpontosít, ezért nem tudjuk jobban megemelni a talajtól, hogy jobban megbirkózzunk a járdaszegélyekkel, hacsak nem veszítünk sokat leszorítóerőből 

– idézi az F1 Insider a Red Bull tanácsadóját. 

F1 Miami Grand Prix 2024, Max Verstappen
Helmut Marko (balra) még nem aggódik a Red Bull formahanyatlása miatt
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

„Úgy gondolom, hogy 

még mindig előnyben vagyunk a hagyományos pályákon. Akkor lesz gond, ha nem leszünk elöl Barcelonában. 

Azokon a pályákon, ahol nem mi leszünk a legversenyképesebbek, számíthatunk a Verstappen-faktorra, mert ha ő csúcsformában van, akkor meghozza a különbséget” – folytatta Helmut Marko.

A Red Bull különösen alacsonyan fut a talajhoz, ezzel maximalizálja a generált leszorítóerőt, de ez problémát jelenthet az bukkanóknál és a járdaszegélyeknél, amint azt az utcai pályákon már meg is tapasztalhatták.

Verstappen korábban azt mondta, hogy "kenguruként" ugráltunk Monacóban, ennek ellenére Christian Horner csapatfőnök biztos abban, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba, amint a Forma-1 visszatér Európába a Spanyol Nagydíjra. 

Nem mintha jó autóból rossz autó lett volna, egyszerűen ezen a pályán nem domborodtak ki az erősségeink. Meg kell értenünk, mik a gyengeségek, és hogyan kezeljük őket

– magyarázta Horner a Monacói Nagydíj után.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről