Vágólapra másolva!
Max Verstappen három szabálysértést is elkövetett a Forma-1-es Brit Nagydíj előtt, és mind a háromért meg is büntették a csapatát.

Az F1-es Brit Nagydíjat a holland Max Verstappen a negyedik pozícióból kezdte, majd ugyan a futam első felében inkább úgy tűnt, hogy nem tud a dobogóért harcolni, komoly fordulatok, jól időzített bokszkiállások és megfelelő gumiválasztások után végül a második helyet tudta megszerezni. A Red Bull háromszoros világbajnok pilótája a hajrában előzte meg Lando Norrist, így a McLarennel versenyző brit riválisa előtt már 84 pontos előnnyel vezet az egyéni pontversenyben, a 2024-es Forma-1-es szezon felénél. Verstappennek a verseny előtti percei sem teltek hétköznapian, ugyanis három szabálysértést is elkövetett, ezekért pedig egyaránt büntetést osztott ki a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Forma-1, F1, 2024, Brit Nagydíj, Red Bull, Max Verstappen
A büntetések után Max Verstappen a második helyen zárta az F1-es Brit Nagydíjat
Fotó: NurPhoto via AFP / MI News / NurPhoto

Szokatlan események miatt büntetést kapott Max Verstappen és a Red Bull az F1-es Brit Nagydíjon

Az FIA dokumentumai alapján kiderült, hogy a Forma-1-es Brit Nagydíjat megelőző kivezető, pályabejáró körök alatt Verstappen, valamint a Williams brit-thai pilótája, Alexander Albon is több alkalommal átlépte a sebességhatárt a silverstone-i bokszutcában. Ilyenkor a versenyzők a célegyenesben nem a pályán, hanem a bokszban hajtanak keresztül, és 

Verstappen a 80 kilométer per órás limitet háromszor is meghaladta: kétszer 0,4, egyszer 0,5 km/h-val. 

Albon hasonló módon, kétszer lépte túl a határt: ő egyszer 0,2, egyszer pedig 0,3 km/h-val. 

A történtek miatt büntetésként a Red Bull csapata 300 (háromszor 100), a Williams istálló pedig 200 (kétszer 100) eurós pénzbírságot kapott.

A 2024-es F1-szezon a jövő hét végén, július 19. és 21. között az idény 13. versenyhétvégéjével, a mogyoródi Hungaroringen, a Magyar Nagydíjjal folytatódik. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről