Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Olasz Nagydíj első szabadedzésén a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen teljesítette a leggyorsabb kört.

A szezonbeli utolsó európai versenyhétvégéjét Monzában kezdte meg a Forma-1 mezőnye, az F1-es Olasz Nagydíj első szabadedzésén bemutatkozott a williamses Franco Colapinto, illetve a Mercedesnél George Russellt helyettesítette Andrea Kimi Antonelli.

Forma-1, F1, Olasz Nagydíj, 2024, Monza, Mercedes, Andrea Kimi Antonelli
Andrea Kimi Antonelli balesetéről szólt az F1-es Olasz Nagydíj első szabadedzésének eleje
Fotó: NurPhoto via AFP / Andrea Diodato / NurPhoto

A mezőny hamar az újraaszfaltozott pályára hajtott, senki nem várt sokáig. 

Antonelli egy ideig az élre is állt, ám kilenc perc után a Parabolica kanyarnál az olasz pilóta megcsúszott és a gumifalba csapta Russell Mercedesét, piros zászlót kiváltva ezzel. 

A rádióban az épségben kiszálló pilóta elnézést kért, de Toto Wolff csapatfőnök azonnal megnyugtatta, jelezve, hogy semmi baj – ez is utalás lehetett arra sajtóhírre, miszerint már a hétvégén hivatalosan is bejelentik a 18 éves versenyzőt Lewis Hamilton jövő évi utódjaként.

Tizenöt perc szünet után indult újra az F1-es Olasz Nagydíj első szabadedzése

Amint folytatódhatott a gyakorlás, a mezőny nagy része a versenyszimulációs köröket teljesítette, így történhetett meg, hogy Valtteri Bottas hosszú percekig az élen állt a Sauberrel. Alig tíz perc volt hátra, amikor a lágy keverékű gumikon elkezdte a fokozatos köridőjavításokat a pilóták zöme, a Ferrarik, a McLarenek és a Red Bull-os Max Verstappen így került az élmezőnybe.

Verstappen 1:21,676 perces ideje végül elég is volt a szabadedzés megnyeréséhez, mögötte Charles Leclerc és Lando Norris zárt. Franco Colapinto újoncként 17. lett.

Az F1-es Olasz Nagydíj hétvégéje pénteken 17 órától a második szabadedzéssel folytatódik. Szombaton 12:30-tól a harmadik szabadedzést, 16 órától az időmérőt rendezik meg, míg az 53 körös monzai futamra vasárnap 15 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!