A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:00TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Katasztrófa fenyeget: újabb olajszállító tartályhajó süllyedt el a Fülöp-szigeteknél - videó

Vágólapra másolva!
Újabb olajszállító tartályhajó süllyedt el helyi idő szerint szombat délután a Fülöp-szigetek Bataan tartományának partjainál, és szivárog belőle az olaj - jelentette be a Fülöp-szigeteki parti őrség (PCG) szóvivője.
Vágólapra másolva!

Armando Balilo ellentengernagy elmondta, hogy a három hajóval kiérkező egységeik olajszivárgást észleltek, ezért az olajfolt szétterjedésének megakadályozására egy vízen lebegő barikádot helyeztek el a víz felszínén. 

A PCG Bataan tartományért felelős vezetője, John Encina közölte, hogy az MTKR Jason Bradley nevű hajó külön rakományt nem, csak üzemanyagot szállított az elsüllyedésekor. Hozzátette, hogy mentését hamarosan elkezdik, ami legalább egy, de akár két hétig is eltarthat.

Az alábbi felvételt a GMA News tette közzé közösségi oldalán, és a PCG készítette. A rövid felvételt búvárok készítették az elsüllyedt olajszállító ellenőrzéséről:

A Fülöp-szigetek partvidékén rövid időn belül ez volt a második hajókatasztrófa: miként arról az Origo is beszámolt, csütörtökön egy Fülöp-szigeteki zászló alatt közlekedő, 1,4 millió liter olajat szállító tartályhajó, az MT Terra Nova süllyedt el a fővárossal szemben, a Manila-öbölben fekvő Limay város közelében.

Armando Balilo közölte, hogy 

az MT Terra Nova olajszivárgását sikerülhet késleltetniük, miután búváraik a hajó fedélzetén megkezdték a kilenc olajtartály szivárgó részeinek beazonosítását és tömítését.

A műveletet várhatóan hétfőn befejezik. 

Ha sikerrel járnak, akkor a maradék olaj kiszivattyúzása is elkezdődhet majd az elsüllyedt hajóból. Megerősítette ugyanakkor, hogy a hajóból eddig kiszabadult olaj időközben elérte a Manilai-öböl északi parti vizeit, de hangsúlyozta, hogy az eddig kiszivárgott olajmennyiség kezelésével egyelőre meg tudnak birkózni. A PCG korábban kiadott tájékoztatása szerint az MT Terra Nova nevű hajóból kijutó olajmennyiség az elsüllyedés helyétől 12-15 kilométerre terjedt szét.

A Fülöp-szigeteki parti őrség (PCG) felvétele a süllyedő MT Terra Nova olajszállító tartályhajóról a Manila-öbölben fekvő Limay város közelében 2024. július 25-én
Fotó: MTI/EPA/PCG / MTI/EPA/PCG

A tengeren történő olajkatasztrófák általában az olajipar legsúlyosabb balesetivé válnak, részben a környezetre, a tengeri élővilágra gyakorolt pusztító hatásaik miatt. Nem pusztán az Exxon Valdez hajó szerencsétlenségéhez hasonló esetektől tartanak a szakemberek, hanem a tengeri fúrótornyok előre nem látható baleseteitől is, amilyen a Deepwater Horizon katasztrófája volt néhány éve. Az Origo a közelmúltban összeállítást készített a legnagyobb olajkatasztrófákról, melyben galériában is bemutattuk a legsúlyosabb baleseteket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!