A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elborzasztóan magas Ausztriában az iszlám terrorizmus támogatottsága

Az ISIS harcosai
Fotó: Twitter
Vágólapra másolva!
Ausztriában a múlt heti Taylor Swift-koncerteken tervezett terrormerényletek kapcsán Moussa Al-Hassan Diaw szakértő az egyre fiatalabbak radikalizálódására figyelmeztet. Az ország volt védelmi minisztere szerint pedig a terrorizmus fenyegetését Ausztriában évtizedek óta nem veszik elég komolyan.
Vágólapra másolva!

Az Ausztriában napvilágra kerülő adatok ijesztőek, írja az osztrák eXXpress nyomán a Magyar Nemzet. Nyugati szomszédunkban szinte egyetlen nap sem telik el késelések, nemi erőszakok, rablások és egyéb erőszakos bűncselekmények nélkül. A Taylor Swift-koncerteket célzó terrorista tervek egyértelműen azt mutatják, hogy a szomszédos ország biztonságpolitikájában hiányosságok vannak.

Moussa Al-Hassan Diaw iszlamizmusszakértő ijesztő tényeket közölt egy interjúban. Szerinte

 iskolai osztályonként két-három IS ideológiaszimpatizáns jut.

Még az őshonos osztrákok is, még a 13 éves fiúk és lányok is - figyelmeztet a szakértő.

Az iszlamizmuskutató szerint ezek közül a fiatal fiúk közül sokan hűséget is esküdtek az IS-nek. Erősnek akarnak látszani, ijesztőnek tűnnek. 

Arra a kérdésre, hogy ki ezeknek a fiataloknak az ellensége, Diaw kifejti: „A Nyugat, az amerikaiak és a zsidók. A fanatikusok számára a gyilkosság jogos.”

Herbert Scheibner, volt védelmi miniszter is beszélt a jelenlegi terrorfenyegetésről Ausztriában és Európában. 

Szerinte főleg Ausztriában az emberek mindig megpróbálják ezt egy kicsit eltolni.

"De a 2020-as bécsi terrortámadás óta tudni kell, hogy valós veszély fenyeget" – mondta a volt védelmi miniszter.

Ausztriában a muszlimok 10-20 százaléka is „fogékony a radikális eszmékre”. 

Ahogy arról az Origo beszámolt, Taylor Swift múlt hét csütörtökre, péntekre és szombatra tervezett bécsi koncertjeit törölték biztonsági aggályok miatt. Két osztrák fiatalt őrizetbe vettek még szerdán a feltételezett terrorcselekmény miatt.

A 19 éves fő gyanúsított csütörtökön beismerő vallomást tett. Mint kiderült, a csütörtöki vagy a pénteki koncert után a stadionon kívül robbanó szerkezetekkel és szúró-vágó fegyverekkel készült vérfürdőt rendezni. A gyanúsított már korábban rendőri megfigyelés alatt állt, mert szoros szálak fűzték egy iszlamista hálózathoz.

Majd egy harmadik gyanúsítottat, egy 18 éves iraki állampolgárságú férfit is letartóztattak Bécsben a Taylor Swift koncertje elleni merénylettervvel kapcsolatban a korábbi őrizetbe vételek után.

Az osztrák hatóságok az amerikai hírszerzéstől kaptak információkat a fenyegetésről, mivel az osztrák törvények nem teszik lehetővé az azonnali üzenetküldő alkalmazások megfigyelését, amelyekkel a gyanúsítottak kommunikáltak.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!