Árzuhanást jelentett be a magyarok egyik kedvenc boltja, több száz termék lesz olcsóbb

Vágólapra másolva!
Az Ikea szeptemberben kezdődő új pénzügyi évében több mint 330 cikk árát csökkenti, átlagosan 18 százalékkal - adta hírül közleményében a vállalat.
Vágólapra másolva!

A cég közleménye szerint 2023 szeptembere óta kínálatuk 20 százalékának csökkentették az árát, annak érdekében, hogy még több ember számára elérhetővé, megfizethetővé tegyék áruikat.

Közleményükben idézik Münzner Tímeát, az Ikea Csehország, Magyarország és Szlovákia országos értékesítési vezetőjét, aki azt mondta: "Az árcsökkentés része annak a folyamatos törekvésünknek, hogy minél több terméket tegyünk megfizethetővé a többség számára" – fogalmazott. Szavaiból kiderült az is, hogy a 2024-es pénzügyi évben a darabszámok tekintetében 9 százalékkal nőtt a magyarországi értékesítés a 2023-as pénzügyi évhez képest. A vállalat képviselője szerint ez az eredmény jól mutatja az árcsökkentési kezdeményezés vásárlói elégedettségre gyakorolt pozitív hatását.

Christmas business in retail
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / Christoph Soede

Az alvásra koncentrál a vállalat

A cég tájékoztatásából kiderül, hogy elsősorban az alvással kapcsolatos termékeik ára mérséklődik, de olcsóbbak lesznek egyes konyhai bútok és eszközök is.

A svéd bútorgyártónál úgy gondolják, sok a tévhit az alvás körül, ám a pihentető, minőségi alvás mindenkinek jár, és mindenki számára elérhető. Az esti pihenés mindenkinek fontos, életmódtól, környezettől vagy anyagi helyzettől függetlenül. 

Annak érdekében, hogy az alvás minél több ember számára örömforrás legyen, az elkövetkező időszakban a 330 darab új, alacsonyabb árú termék közel fele a teljes értékű alvást szolgálja. Az alváshoz szükséges megfelelő kellék kiválasztásában segít a vállalat matracválasztási útmutatója is.

Ikea, üzlet, áruház,
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock / Graeme Dawes

Bővülhet a fogyasztás

Nem a svéd hátterű globális áruházlánc az egyetlen, amely árcsökkentési programot hirdet a vásárlóknak, és nem is csak Magyarországon. Ahogy az Origo megírta, az Ikea idén év elején már bejelentett árcsökkentési lépéseket a német piacon. A nagyobb élelmiszerüzlet-láncoknál már tavaly lehetett látni ilyen kezdeményezéseket

Árcsökkenés tapasztalható az üzemanyagok árában, miként arról beszámoltunk, szeptember 5-től újra olcsóbban tankolhatnak az autósok.

Az árak csökkenése vélhetően tovább segíti majd a fogyasztás növekedését, melynek egyik fontos alapját a megnövekedett reálbérek jelentik. A fogyasztás további bővülése a gazdasági növekedés egészének támaszt ad. A fogyasztás bővülésének megindulására utalnak éves viszonylatban a Központi Statisztikai Hivatal friss adatai is. Az adatok szerint 2024. júliusban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,3, naptárhatástól megtisztítva 2,5 százalékkal bővült az előző év azonos időszakihoz képest. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!