Vágólapra másolva!
A labdarúgó Konferencia-liga főtábláján szereplő Chelsea a hivatalos honlapján tudatta, hogy Enzo Maresca vezetőedző kihirdette 27 fős keretét a harmadik számú európai kupasorozatra.

A londoni Kékek keretéből meglepetésre kimaradt az angol válogatott Cole Palmer, valamint Wesley Fofana és Romeo Lavia is. Ott van ugyanakkor a 23-szoros angol válogatott Jadon Sancho, akit az átigazolási időszak zárónapján szereztek meg kölcsönben a Manchester Unitedtől és a szintén nyáron szerződtetett portugál válogatott Pedro Nedto is - derült ki a klub honlapján megjelent közleményből.

Az utolsó pillanatban fordított a Chelsea
Cole Palmer kimaradt a Chelsea Konferencia-liga keretéből
Fotó: AFP

Palmer kimaradása azért is meglepő, mert a svájci Servette elleni selejtezős párharc mindkét meccsén pályára lépett, emellett az előző idényben a csapat házi gólkirálya volt 27 találattal. A 22 éves játékos az idei szezonban eddig három Premier League-meccsen szerepelt a Chelsea színeiben, ezalatt egy gólt szerzett, valamint négy gólpasszt adott.

A londoni klub közleményében nem indokolta Palmer kimaradását, de a football.london információi szerint a sorozatterhelés miatt hozta meg a döntést Enzo Maresca. A Chelsea ugyanis a bajnokság és a Konferencia-liga mellett még a Ligakupában és az FA-kupában is érdekelt, vagyis az olasz szakember rotálni szeretné csapatát a sűrű őszi szezon alatt. Amennyiben a Chelsea sikerrel veszi a harmadik számú európai kupasorozat alapszakaszát és továbbjut a kieséses szakaszba, akkor a tél folyamán legfeljebb három új játékost regisztrálhat. 

Palmer egyébként az angol válogatott szeptemberi Nemzetek Ligája keretéből is kimaradt sérülés miatt. A Telegraph jelentése szerint a fiatal támadó izomfáradtsággal küzd, ezért döntöttek úgy, hogy visszatér klubjához.

A Chelsea ősszel többek között a Vancsa Zalánt a napokban leigazoló belga Genttel és a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató görög Panathinaikosz csapatával is találkozik a Konferencia-ligában.

Kapusok: Robert Sanchez, Filip Jorgensen, Lucas Bergstrom

Védők: Axel Disasi, Marc Cucurella, Tosin Adarabioyo, Benoit Badiashile, Levi Colwill, Reece James, Malo Gusto, Josh Acheampong, Renato Veiga

Középpályások: Enzo Fernandez, Noni Madueke, Carney Chukwuemeka, Christopher Nkunku, Jadon Sancho, Kiernan Dewsbury-Hall, Moises Caicedo, Cesare Casadei, Tyrique George, Kiano Dyer

Támadók: Pedro Neto, Mykhailo Mudryk, Joao Felix, Nicolas Jackson, Marc Guiu

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!