Milliókért kelhet el egy hidegháborús bunker, mégis hiányzik belőle egy fontos dolog

Vágólapra másolva!
A bunker, amit szeptember végén fognak elárverezni, egyike annak a mintegy 1500 bunkernek, amiket az 1950-es években építettek az Egyesült Királyságban. A föld alatti barlangban akár egy nukleáris támadást is át lehet vészelni, mindamellett, hogy szinte minden meg van benne, ami egy kényelmes élethez szükséges, kivéve egy dolgot, aminek hiánya akár nehézségeket is okozhat.
Vágólapra másolva!

Nagy Britanniában a legtöbb bunkert 1993-ban vagy lebontották, vagy eladták távközlési cégeknek, akik telefon póznák telephelyeivé alakították át azokat. 

Szeptember 26-án a megmaradt bunkerek egyikét árverésre bocsájtják. A föld alatti barlangot az 1950-es években a Royal Observer Corps (ROC) építtette arra az esetre, ha támadás érné őket. 

A derbyshire-i Buxton közelében lévő bunker történelmi tárgyakkal büszkélkedhet. 

Az egyik folyosó falán egy nukleáris robbanás óriási képe látható, emellett pedig a legtöbb helységet bársonyfüggönyök választják el egymástól. Az egyik szobában pedig egy kályha is van, sőt emellett még akár egy franciaágy is befér.

 Az egyik helységben, ami konyhaként üzemel, egy gázfőzőlap, és még egy mikor is van. 

Nukleáris, bunker, óvóhely, Anglia, illusztráció
Fotó: Northfoto/ KennedyNews / Northfoto/ KennedyNews

Az SDL Property Auctions aukcióvezetői szerint a bunker elárverezése fantasztikus lehetőség arra, hogy valaki a brit történelem egy részét vásárolja meg. 

A bunker biztonságos, sőt, jelenlegi tulajdonosa felújította és berendezte, hogy az új tulajdonos számára igazán otthonos legyen

- mondta az aukcióvezető.

image

Az SDL Property Auctions vezetőjének elmondása alapján úgy tűnhet, hogy minden meg van a bunkerben, ami egy kényelmes élethez szükséges. Azonban ez nem így van, ugyanis az épületben nincs mosdó, ami rendkívül meg nehezíti az ott élést. A hiányosság ellenére a bunkert 15 és 20 ezer font közöttib(7 milliós és 9 millió forint) irányárral kiáltják majd ki. 

Forrás: DailyStar

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a csehországi Brnóban egy, még a kommunizmusból hátra maradt bunkerből építettek szállodát. A szálloda a vendégek szerint hátborzongató, és kevesebb mint 8.000 forintot kérnek a szobákért éjszakánként. A bunker közvetlenül a sziklás dombra épült lenyűgöző 13. századi Špilberk vára alatt található a város központjában  - ami bizarr módon szöges ellentéte a sötét, fémborítású bunkernek. Már önmagában ez a kettősség és a föld alatti élet is felejthetetlen nyaralást ígér. A vár egyébként Brünn egyik leghíresebb látnivalója, ami a magyar történelemben is sötét szerepet játszott. 

A legkedvezőbb áron egy hétfős társaság tud itt megszállni, hiszen nekik csak 17 fontot (7.780 forintot) kell fizetniük fejenként és éjszakánként. Az ár két fő részére egyébként 48 font (22 ezer forint).  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!