Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Elítélte a bíróság a férfit, aki villamosmegállóban gázolt halálra egy nőt Budapesten

Vágólapra másolva!
A férfi tavaly februárban részegen vezette az autóját a József körúton. Vezetés közben elaludt, ezért belecsapódott az egyik villamosmegállóba, és halálra gátolt egy ott várakozó nőt. A bíróság most jogerősen elítélte.
Vágólapra másolva!

A férfi részegen, megengedett sebességnél gyorsabban hajtott az autójával a budapesti József körúton tavaly februárban. A Blaha Lujza tér felé haladt, amikor elaludt vezetés közben. Emiatt belecsapódott az egyik villamosmegállóba. 

Átszakította a korlátot és elgázolt egy ott várakozó nőt. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. 

 

 

A Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly decemberben előkészítő ülést tartott az ügyben, ahol a férfi beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság halált okozó, ittas állapotban elkövetett vezetés miatt 5 év börtönbüntetésre ítélte, valamint véglegesen eltiltotta a vezetéstől. Az ítélet fellebbezések miatt nem lett jogerős. 

Másodfokon a Fővárosi Törvényszék fenntartotta a férfi büntetését, így jogerősen 5 év börtönbüntetésre ítélte és végleg eltiltotta a vezetéstől - írja a Fővárosi Törvényszék

Ahogy korábban megírtuk, az halálra gázolt nő apja a baleset után akadozó szavakkal a Tényeknek nyilatkozott arról, hogy értesültek feleségével lányuk haláláról. Mint hozzáfűzte, még nem tudta elfogadni a tragédiát, olyan számára, mintha Boglárka még mindig velük lenne. 

Az apa azt mondja, a lányuk épp a barátjához ment, amikor meghalt. Boglárka idén nyáron diplomázott volna.

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, Nyíregyházán gázoltak el a zebrán egy kocogó nőt. Az autós nagy sebeséggel száguldott, nem vette észre a nőt, és fékezés nélkül elütötte. Szintén kocogó nőt ért baleset a gyalogátkelőn Borsodban is.

Verpeléten egy gyereket gázoltak el a zebrán. Az autós szintén későn vette észre a fiút, akinek a baleset következtében több csontja is eltört. Ezt megelőzően pedig Kaposváron sérült meg súlyosan egy nő, amikor egy fiatal sofőr elütötte őt a zebrán.

Több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt őrizetbe vette a rendőrség azt a 25 éves férfit, aki szándékosan ütött el az autójával két embert Pécs belvárosában. Ezután a sérültek felálltak és folytatták a vitát, közben pedig az autós férfi megfordult, és a járdára hajtva megpróbálta ismét elütni őket, azonban elugrottak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről