Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Bakondi György: Rendkívül sürgős lenne az európai migrációs politika megváltoztatása

Vágólapra másolva!
Rendkívül sürgős lenne az európai migrációs politika megváltoztatása, még mielőtt visszafordíthatatlan folyamatok indulnának el - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Hír TV Napi aktuális című műsorában csütörtök este.
Vágólapra másolva!

Bakondi György hangsúlyozta, hogy a migrációs politika megváltoztatása szolgálná a gazdaság és a társadalom biztonságának fenntartását, a mindennapi élet élhetőségét. Úgy látja, hogy a külső határőrizet kérdése valamennyi európai vezető számára fontos kérdés, és ez hozzájárulhat a migrációs paktum bizonyos elemeinek felülvizsgálatához. Magyarország abban bízik - tette hozzá belbiztonsági főtanácsadó -, hogy a határőrizetre vonatkozó magyar erőfeszítések, illetve a szomszédos országokra gyakorolt pozitív hatásuk kedvező irányba terelheti a magyar védekezés megítélését, és nem fogják folyamatos bírságokkal büntetni értük Magyarországot.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a fokozódó migrációs nyomásról tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. július 6-án
Fotó:  MTI/Balogh Zoltán

Kitért arra, hogy az Európai Unió soros magyar elnökségére készülve Orbán Viktor miniszterelnök Európa vezető államfőivel egyeztette az elnökség céljait. Egyetértés volt abban - mondta -, hogy a külső határok őrizetét meg kell erősíteni. Hozzátette: ugyanakkor 

az EU nem az erős határvédelmet preferálja, hanem a migráció kezelését és az érkezők arányos szétosztását valamennyi európai ország között.

A határvédelemmel kapcsolatban megjegyezte, hogy az EU kettős mércét alkalmaz a kerítések megítélésénél. Felhívta a figyelmet arra, hogy az osztrákok által épített kerítést vagy legutóbb a litván kerítés létesítését támogatták az EU-ban. Magyarországot azonban politikai támadások érték és megbírságolták, miközben a határ védelmével "százezreket tartóztattunk föl, hogy ne özönöljék el az egész Európát" - hangsúlyozta Bakondi György.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről