Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Mi van a tegnap késő esti Árpád hídi tragédia hátterében?

Vágólapra másolva!
Még ma délelőtt is látszódtak a szerda esti horrorbaleset nyomai az Árpád hídon. A balesetet egy bedrogozott férfi okozta, aki a forgalommal szemben hajtott fel a hídra, ahol nekiütközött két autónak. A sofőr akkora sebességgel száguldozott, hogy az egyik autó felismerhetetlenségig összeroncsolódott és utasai a helyszínen meghaltak a vétkes sofőrrel együtt.
Vágólapra másolva!

Szerda késő este három autó ütközött össze az Árpád hídon, a Pestről Budára vezető oldalán. A balesetben hárman meghaltak és többen megsérültek. Kiderült, egy bedrogozott férfi okozott halálos balesetet egy lopott autóval.

A balesetet okozó férfi egy III. kerületi taxis nőhöz lépett oda, akinek a kocsija nyitva volt, miközben ő az autó mellett dohányzott. Ekkor a férfi bepattant az autóba. A nő ugyan megpróbálta megállítani a tolvajt, de az erősebb volt nála, ezért el tudott hajtani a taxival. 

Ezután az Árpád híd Pesti oldalán lévő lehajtóra hajtott, vagyis a forgalommal szemben érkezett meg a hídra 22 óra 20 perckor. 

 Halálos, baleset, az, Árpád, hídon, Budapest, 2024. július 3.,
A Suzukiból szinte semmi nem maradt
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán / MTI/Mihádák Zoltán

A tolvaj már a felhajtón nekiment egy autónak, de abban a balesetben senki nem sérült meg, ezért a száguldó sofőr továbbhajtott.

Ekkor történt a tragédia. A margitszigeti lehajtó után, a hídon két autóval karambolozott, egy egy Suzuki Ignisszel és egy másik taxissal.

A Suzukival frontálisan ütközött, ami a becsapódástól annyira megrongálódott, hogy a benne utazó két ember, 

32 éves nő, és egy 34 éves férfi a helyszínen meghalt. Valamint a balesetet okozó férfi sem élte túl a karambolt.

A másik taxi sofőrjét és három utasát a tűzoltók vágták ki roncsból. Ők túlélték a balesetet, de sérüléseik miatt a mentők azonnal kórházba szállították őket. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a tűzoltók a járművekbe szorult utasokat feszítővágóval szabadították ki.

A Baleset-info a mentésről azt írta, hogy

Szinte mindenki beszorult a roncsokba, az Ignis összes ajtaját levágták, a tetejét pedig felhajtották a tűzoltók, a Skoda taxi bal első ajtaját szintén le kellett vágni, mint ahogy a Camry mindkét bal oldali ajtaját is

- fogalmaztak.

A baleset után a rendőrök a híd azon oldalát lezárták, ezért az 1-es villamos a Göncz Árpád városközpont és a Bécsi út/Vörösvári út között nem közlekedett. A kimaradt szakaszon pótló autóbusszal lehetett utazni. 

Árpád, hídi, halálos, baleset, helyszín,  2024. július 4.,
Most is látszódnak a halálos baleset nyomai az Árpád hídon. 
Fotó: Polyák Attila - Origo / Polyák Attila - Origo 

Kiderült,  a balesetet okozó férfi aznap hajnalban az utcán tántorogva sétált, zavartan viselkedett, ezért a helyiek kihívták a rendőröket, akik a férfit előállították.

A rendőrök a férfinál kis mennyiségű kábítószert találtak, ezért egy drogtesztet is elvégeztek rajta, aminek az eredménye pozitív lett.

 Ezután kábítószer birtoklás gyanúja miatt kihallgatták. A férfi beismerte bűnösségét, azonban vallomást nem tett. Ennek ellenére, mivel az őrizetbe vétel feltételei nem álltak fenn, a férfit szabadon engedték. 

Az Origo megkeresett egy közlekedési szakjogászt, aki arra a kérdésünkre, hogy a férfit miért engedték szabadon ezt a választ adta: 

Valószínűleg csak csekély mennyiségű kábítószer volt a férfinál és a rendőrök azt állapították meg, hogy nem állt fenn a bűnismétlés és elrejtőzés veszélye. Ezért nem vették őrizetbe."

- nyilatkozta Dr. Bátori-Kallós Korinna, ügyvéd és közlekedési szakjogász. 

A ma reggel tartott sajtótájékoztatón Csécsi Soma rendőrségi szóvivő elmondta, hogy 

Eljárás indult, és szakértők bevonásával vizsgáljuk azt, hogy a balesetet okozó férfi kábítószerezett-e, illetve, hogy pontosan mi történt 

A helyszínelésről a rendőrség egy megrázó videót osztott meg, ahol jól látszik, a Suzukiban utazóknak esélyük sem volt a túlélésre. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről