Lepatkányozta az MSZP-s alpolgármestert a megválasztott DK-s képviselő

Vágólapra másolva!
Kovács Eszter, Pesterzsébet alpolgármestere a Mandinernek elmondta, 30 éve dolgozik a kerületben, ilyet még nem tapasztalt, pedig az önkormányzati választáson még egymást támogatta az MSZP és a DK.
Vágólapra másolva!

Nagyon nincs politikai uborkaszezon a XX. kerületben, erről pedig egy újonnan megválasztott önkormányzati képviselő, a DK-s Lengyel Dávid tehet - írja a Mandiner.

Mint ismert, Pesterzsébet MSZP-s alpolgármestere, Kovács Eszter nem szerzett mandátumot körzetében, így az új ciklusban már nem lesz önkormányzati képviselő. Ennek ellenére Lengyelnek komoly véleménye van róla: a Mandiner birtokába jutott képernyőfelvétel alapján Lengyel lepatkányozta a távozó alpolgármestert, pontosabban egy fényképet küldött neki azzal a tárggyal, hogy:

rólad egy kép :)”

patkány, mszp, dk
Fotó: mandiner.hu 

A baloldalon egyébként nem ritka a hasonló megnyilvánulás, emlékezetes, hogy az MSZP-s Bangóné patkányozta a Fidesz-es szavazókat.

Az ügy háttere, hogy az MSZP visszahívott a múlt heti testületi ülésen két bizottsági tagot, ezt pedig a többi ellenzéki párt finoman szólva is nehezményezte, holott eddig konszenzus volt abban a képviselők között, hogy a másik párt személyi ügyeibe nem szólnak bele.

Az, hogy Lengyel Dávid lepatkányozta Kovács Esztert, azért is meglepő, mert Pesterzsébeten a választások előtt létrejött egy alku a szocialisták és a Demokratikus Koalíció között, amelynek keretében Lengyel Dávid a DK – Momentum – MSZP – LMP - Zöldek – Párbeszéd - ZÖLDEK támogatásával indult.

Telefonon a Mandiner elérte a pesterzsébeti alpolgármestert, aki lapjuknak megerősítette, hogy a birtokukba jutott képen az ő levelezése látszik. Az MSZP-s politikus a Mandinernek elmondta, mélységesen megdöbbent attól, hogy egy megválasztott önkormányzati képviselő lepatkányozza.

A Mandiner beszélt Lengyel Dáviddal is,

a Demokratikus Koalíció leendő önkormányzati képviselője nekik tagadta, hogy ő küldte volna el az emailt, szerinte manipulálták az üzenetét és ő is elfogadhatatlannak tartja a patkányozást. A Mandiner megszerzett egy dokumentumot a pesterzsébeti politikusok nyilvántartásából, amelyen Lengyel Dávid mellett egyértelműen az a privát email-cím szerepel, amelyről a képet küldték Kovácsnak.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!