Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A nyomozás érdekében hallgat az ügyészség Magyar Péter botrányáról

Vágólapra másolva!
A nyomozás érdekére tekintettel nem adott információt a magyar Nemzetnek a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Magyar Péter ügyében zajló nyomozásról. A lap arról kérdezte a hatóságot, hogy pontosan milyen bűncselekmény gyanújával nyomoznak Magyar Péter botránya kapcsán, miután jogi szakértők szerint akár rablást is elkövethetett a politikus. A baloldali figura nemrégiben egy belvárosi luxus-szórakozóhelyen okozott botrányt, ahol kitépte egy férfi kezéből a mobiltelefonját, majd a Dunába dobta.
Vágólapra másolva!

A büntetőeljárás eredményessége érdekében nem adható tájékoztatás a Magyar Péter botránya ügyében zajló eljárásról – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség.  Pár nappal EP-mandátuma átvétele előtt annyira botrányosan viselkedett egy elit klubban, hogy végül a biztonsági szolgálat vezette ki hajnal négy óra körül az „ötcsillagos” szórakozóhelyről, ahova a testőrei kíséretében érkezett. 

Balhé részegen, a belvárosban

Több szemtanú egybehangzó állítása szerint Magyar nagy mennyiségű szeszes ital elfogyasztása után órákon át agresszívan, garázda módon viselkedett. 

A Ripost úgy tudja, a politikus több vendégbe is belekötött, zaklatta a nőket, és állítólag „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett nekik, idővel pedig egyre minősíthetetlenebbül viselkedett. 

 

Magyar Péter, MagyarPéter, részeg, botrány, magyarpéterbotrány
A nyomozás érdekében hallgat az ügyészség Magyar Péter botrányáról.

Több incidens után aztán több nő férfipartnere számon kérte Magyar Péteren a szexualitással kapcsolatos agresszív „beszólásait”.

A történtekről a jelenlévők több videófelvételt is készítettek, Magyar az egyik jelenlévő kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd, miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket.

Az ügyészség nyomoz

Magyar Péter botránya ügyében garázdaság és rongálás miatt, több feljelentést követően már aznap megindult a rendőrségi nyomozás.

 Az ügy végül, mivel Magyarnak mentelmi joga van, átkerült a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF). Ha elegendő bizonyíték gyűlik össze, az ügyészség az EP elnökénél fogja kezdeményezni Magyar Péter mentelmi jogának a felfüggesztését.

A főügyészséget azért is kereste meg a lap, mert tisztázni szerették volna, hogy jelenleg milyen bűncselekmények miatt van folyamatban az eljárás.

Több bűncselekmény is felmerül

A Metropolnak korábban jogi szakértők is megszólaltak, szerintük garázdaság, rongálás, lopás vagy rablás gyanúja vetődhet fel.

A bulvárlap arról is írt, hogy Magyar Péter esetéhez hasonlatos egy 2016-os rablás, amelynek során egy 19 éves tolvaj a buszon erőszakkal elvette egy 14 éves kislány mobiltelefonját. 

A fiatalembert gyorsított eljárásban két év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. 2022-ben egy 31 éves férfi lopott telefonokat az 1-es villamoson és a megállók környékén: a bűnöző Magyar Péterhez hasonlóan kicsavarta a készüléket az áldozatok kezeiből, majd elrohant. 

A férfit elfogták, és szintén letöltendő börtönbüntetést kapott. Magyar Péter nem egy átlagember, védi a brüsszeli mentelmi jog.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről