A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szánthó Miklós: Bagoly mondja verébnek...

Szánthó,Miklós
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
Vágólapra másolva!
"HVG, HVG, nu, págágyi! A folyamatosan külső igazodási pontot kereső HVG nevű nyomdaipari csereeszköz arról delirál, hogy a magyar jobboldal "orosz mintára" dolgozik, mert pl. nem átall a családok pártjára állni az ún. LMBTQAPI+ érzékenyítéssel szemben" - kezdte legújabb bejegyzésében az Alapjogokért Központ főigazgatója.
Vágólapra másolva!

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfülű. A nyelvét lézengő pribékhez illő módon vörös helyett most uniós csillagos tomporokhoz közelítő HVG úgy hirdeti magát manapság, hogy "45 éve független".

Negyvenöt éve, 1979-ben Magyarországon kommunista diktatúra volt. Kb. annyira voltak akkor is "függetlenek", mint ma. Mert igen, a HVG-t, a flexibilis gerincű zsurnalizmus mutatványszámát akkor alapította a pártállam külkereskedelmi szervezete. És igen, a HVG főszerkesztője volt az, aki még 1988-ban (!) is "Kedves Kádár Elvtárs!" benyalással köszöntötte az '56-ot szovjet szuronyokkal vérbe folytó pártfőtitkárt - MSZMP-elnökké avanzsálása alkalmából. Aztán a komplett magyarországi posztkomcsi médiával együtt a HVG is váltott, és hirtelen nagyon nyugatosch, européer újság, a nadrágos emberek lapja lett. A megalkuvást nem tűrően keresett újabb birodalmi világítótest már nem a Kreml vörös csillaga, hanem a New York-i felhőkarcolók, majd a brüsszeli falansztercsodák lettek" - írta Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ főigazgatója.

Szánthó,Miklós
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

De van, ami nem változott: az idegen ideológiáktól való függőség, a "szarkasztikus karikatúrakkal" álcázott istentelenség és pökhendi lenézése mindennek, ami magyar.

"A '80-as évekből megmaradt intézményi memória, no meg a dörgölődzés konjunktúrájába vetett feltétlen hit miatt gyakorolja a HVG ilyen mesteri fokon a dezinformálást, a háborús uszítást, a külföldi érdekek nyomvonalán haladó propagandát. A jobboldal ezzel szemben mindig a külföldi elé helyezte a magyar érdeket: a függetlenséget, a magabírást, szuverenitást, és az ezeket szolgáló gyakorlatokat: a határok védelmét, a családok támogatását és a béke előmozdítását. Mi nem másolunk "mintákat se keletről, se nyugatról. Mi mintát teremtünk. Mi nem másokat szolgálunk, hanem önmagunkat választjuk szövetségesül" - tette hozzá Szánthó Miklós.

A HVG és a HVG-féle cselédmédia még nem Az Ember, de Magyarország tragédiája: "küzdést kívánnak, diszharmóniát" - mert nem adhatnak mást, mi lényegük.

"Szóval HVG, idézzétek csak fel a szemérmességből elfeledett orosz nyelvórákat, mert hogy: job tvoju máty!" - zárta bejegyzését.

„Reagan felismerte, hogy a világrend vagy békés lesz, vagy nem lesz. Soha nem úgy gondolt a békére, mint a gyengeség jelére, vagy a nagyhatalmi verseny hiányára” – mondta júniusban Szánthó Miklós a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara, valamint a Ronald Reagan Emlékbizottság közös emlékkonferenciáján. Nemrég arról írt az Alapjogokért Központ főigazgatója közösségi oldalán, hogy a bécsi általános iskolások 70 százaléka nem beszél németül.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!