Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Szijjártó Péter: Politikailag motivált a Nemzetközi Büntetőbíróság izraeli politikusokat érintő döntése

Vágólapra másolva!
Magyarország nonszensznek és politikai motivációjú döntésnek tartja a Nemzetközi Büntetőbíróság döntését Izrael miniszterelnökével és védelmi miniszterével szemben - olvasható Szijjártó Péter csütörtöki Facebook-bejegyzésében.
Vágólapra másolva!

A külgazdasági és külügyminiszter azt követően közölte ezt közösségi oldalán, hogy telefonon tárgyalt Izrael külügyminiszterével, Jiszráel Kaccal.  

 Egyúttal arról biztosította izraeli kollégáját: minden lehetséges módon fellépnek az ellen, hogy a nemzetközi bírósági rendszert politikai célokra használják fel - tette hozzá.


    

Mint írta, hosszan beszéltek a közel-keleti válságról is, amelynek kapcsán Magyarország álláspontja egyértelmű: mindent meg kell tenni az eszkaláció elkerülése érdekében és meg kell akadályozni a válság háborúvá terebélyesedését.

Ugyanakkor folyamatosan követelni kell a Hamásztól, hogy a terrorszervezet azonnal és feltételek nélkül minden túszt engedjen szabadon - hangsúlyozta.
    

"Izraeli kollégámat arra kértem, hogy mindezen célok elérése érdekében folytassák erőfeszítéseiket" - olvasható Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről