Vágólapra másolva!
Sokan hitték, még többen remélték, de mégsem marad munka, egészen pontosan Forma-1-es ülés nélkül Esteban Ocon. A jelenlegi idény botrányhőse ugyanis 2025-re aláírta új szerződését, mégpedig a Haas csapatával.

Esteban Ocon számára már az idény első felében valóságos rémálommá vált a 2024-es Forma-1-es szezon. Az Alpine 27 éves francia pilótájának pokoljárásáról már írtunk az Origón, most legyen elég annyi, hogy számos húzása közül magasan kiemelkedik a monacói mutatványa, amikor saját csapattársával, Pierre Gaslyval ütközött az önzősége és túlzott rámenőssége miatt, ami a francia kiscsapat dupla pontszerzési reményeinek is betetett.

„Esteban támadása abszolút nem volt helyénvaló. Pontosan ez az, amit nem akarunk látni, és lesznek következmények. Kemény döntést fogunk hozni. Az első kör a Portier-kanyarban nem az a hely, ahol előzni kell, nem hagyva helyet a csapattársának” – nyilatkozta akkor a feldúlt csapatfőnök, Bruno Famin a Canal+ csatornának.

De az még ezek után is váratlan volt, hogy alig pár nappal később az Alpine kirúgta Ocont. 

És ugyan nagyon sokan azt hitték, hogy a pár éve még óriási tehetségnek tartott franciát a 2024-es idény után nem látjuk az F1-ben, most mégis Ocon az, aki boldogan vigyoroghat a kamerákba.

A Racingnews365 értesülései szerint ugyanis a Ferrari fiatal tesztpilótája, Oliver Bearman után Ocon is szerződést kapott 2025-re a Haas F1 csapattól. A lap tudomása szerint a szerződést már alá is írták a felek, a hivatalos bejelentést azonban majd csak a július 28-i Belga Nagydíj után, a közel egy hónapig tartó nyári szünet elején fogják megtenni.

Ocont állítólag a Forma-1-be 2026-ban nagy tervekkel beszálló Audi is megkereste, ott viszont csak a második opció volt a Ferraritól távozó Carlos Sainz Jr. mögött.

 Miután azonban a spanyol még mindig nem volt képes választ adni a németeknek, hogy megy vagy nem megy, Ocon a bizonytalan helyett a biztosat választotta, és gyorsan aláírt a Haashoz.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!