Havas Henrik Alain Delonról: Pontosan tudtam, hogy sokkal vonzóbb vagyok nála

Vágólapra másolva!
A magát "tanár úrnak" hívató Havas Henrik a Facebook-oldalán osztott meg egy bejegyzést arról, hogy a korosztályában mindenki Alain Delon akart lenni, de ő nem, mivel mindig is, idézzük, "pontosan tudta", hogy sokkal vonzóbb a híres francia színésznél.
Vágólapra másolva!

Havas Henrik a nem rég meghalt Alain Delonról tett közzé egy rövid írást a Facebook-oldalán, ahol a többi között arról is írt, hogy fiatal korában vonzóbb férfi volt, mint a színész - írja a Mandiner.

Láttam mondjuk A fekete tulipán című filmet, megnéztem magamat a tükörben, és pontosan tudtam, hogy sokkal vonzóbb vagyok nála

 - írta a bejegyzésben Havas.

Havashenrik
Havas Henrik
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezután pedig arról írt, hogy akár Hollywoodba is kimehetett volna és hogy a Bahamákon kellett volna házat vennie. 

Alain Delon César-díjas francia színész, filmrendező, producer
A fiatal Alain Delon (jobbra)
Fotó: Cite Films / Compagnia Cinematog / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP / Cite Films / Compagnia Cinematog / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP

Na, a lényeg az, hogy nem mentem ki Hollywoodba. Néha elgondolkodom azon, hogy mivel érdemelte ki ez a kis, apró ország, hogy itt maradjak. Édes, jó istenem, nekem nem Tenerifén kellett volna házat venni, hanem a Bahamákon. Miért nem cseréltem le Havasnét Heidi Klumra?

- írta Havas. 

Az egyik legnagyobb színészhez hasonlította magát Havas Henrik

Alain Delon gyakorta volt producere, forgatókönyvírója és olykor rendezője is filmjeinek. Ráadásul ezek a színész-produceri filmek egységes alkotói látásmódról, a nagy művész víziójáról árulkodnak, ahogy arról az Origo egy nappal a valaha volt egyik legnagyobb színész halála előtt írt. November 8-án lett volna 89 éves.

Művészete elismeréseként 1990-ben megkapta a Becsületrendet, 1995-ben életművéért a Berlinale Arany Medve díját, s több nemzetközi filmfesztivál életműdíjával tüntették ki. 2019-ben Cannes-ban tiszteletbeli Arany Pálmával ismerték el hat évtizedes filmes munkásságát.

A népszerű francia filmsztárnak az utóbbi évtizedben több egészségügyi problémája volt: szívritmuszavar, majd arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt műtötték meg, 2019-ben pedig egy kisebb szélütésen esett át.

Arról is írtunk, hogy a színész családja nem altatja el és nem temeti el vele együtt kutyáját, Loubót, ahogyan azt a francia sztár kívánta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!