Kiss László és az óbudai vezetők magára hagyták az óbudaiakat

kisslászló
Kiss László, Óbuda-Békásmegyer DK-s polgármestere
Vágólapra másolva!
Augusztusban őrizetbe vették, majd pedig letartóztatták Gyurcsány óbudai polgármesterét, Kiss Lászlót. Kisst bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítottak meg, csakúgy, mint pár hónappal korábban helyettesét, az MSZP-s alpolgármestert, Czeglédy Gergőt. Kiss Lászlót tizennyolcmilliós, helyettesét százmilliós korrupcióval gyanúsítják. A baloldali vezetés korábban is elhanyagolta a kerületet és a lakosokat, azonban az Óbuda-Békásmegyert megrázó korrupciós botrány következtében teljesen magára maradt a kerület. Több esetben is csak a szerencsének köszönhetően nem történt katasztrófa és haláleset.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet arról ír, hogy nagy lendületet adott a nyomozó hatóságnak az óbudai korrupciós botránnyal kapcsolatosan az érintettek és a polgármester ellen való bűntárs vallomása, aki számos terhelő bizonyítékot adott át a hatóságoknak. A kerületet megrázta a botrány, mely eredményeként letartóztatták Gyurcsány Ferenc DK-s polgármesterét, Kiss Lászlót, továbbá pár hónappal korábban, az alpolgármester Czeglédy Gergőt is.

KissLászló, KarácsonyGergely
Kiss László, Óbuda DK-s polgármestere és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Kiss László DK-s polgármestert letartóztatták a hatóságok. Óbudát mélyen megrázta a korrupciós botrány. A kerület vezetés nélkül maradt
Fotó: Facebook

A több helyszínt érintő házkutatásban számos, közel 50 személy vett rész, mely akciók során részt vett a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség állománya is. 

Mint írja a lap cikkében, nem először ellenőrizték az önkormányzatot a hatóságok, most viszont, augusztus 14-én otthonából vitték el Kiss Lászlót, a Demokratikus Koalíció polgármesterét, akit bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítottak meg.

kisslászló, czeglédygergő
Czeglédy Gergő alpolgármester és Kiss László óbudai polgármester óriási bajban vannak
Fotó: obuda.hu

Az ügyről érdemes tudni, hogy az alapos és hosszas nyomozás után pár hónappal korábban a kerület MSZP-s alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt is elvitték és letartóztatták a hatóságok. Czeglédy az ügy egyik központi és kulcsszereplője. Azt érdemes tudni Kiss helyetteséről, hogy korábban hosszú ideig a korrupt Hagyó Miklós bizalmasa volt, aki a híres nokiás dobozokról vált ismertté, amelyekben átadták a korrupcióból származó tetemes összegeket.

A Magyar Nemzet megjegyzi: a polgármestert tizennyolcmilliós, helyettesét százmilliós korrupcióval gyanúsítják. 

A botrányt követően a kerület magára maradt, bár a lap megjegyzi, hogy amikor jelen voltak, akkor sem hallgatták meg az óbudai lakosok aggodalmait. Többször is kérte levélben az akkor még szabadlábon lévő Kiss László DK-s polgármestert egy óbudai lakó, hogy sürgősen mérje fel az önkormányzat a Madzsar József utca és környéke fáinak állapotát, mert attól tartott, hogy bármikor bekövetkezhet egy tragédia.

A kerület baloldali városvezetése azonban nem reagált, figyelmen kívül hagyta a segélykiáltást. A válaszok nemcsak, hogy hárítóak voltak, de még lekezelő, kioktató hangvételűek is. 

A napokban kidőlt egy hatalmas játszótéri fa. Csak a szerencsének köszönhető, hogy az incidens nem követelt ember- és gyerekéletet. A Magyar Nemzet a Metropol cikke alapján megjegyzi: nem ez az első eset, hogy Gyurcsány polgármestere furcsa, lekezelő hangvételt ütött meg az óbudai lakosokkal. Mint kiderült, Kiss korábban egy balesetet szenvedett gyermek édesapjával bánt elutasító módon.  

Tűrhetetlennek nevezte a helyzetet Gyepes Ádám fideszes kerületi képviselő, Kiss régóta hárította, hogy szakszerűen vizsgálják meg a fákat Óbudán. 

Ez a fajta hanyagság vezetett oda, hogy a játszótéren végül bekövetkezett a tragédia. A keletkezett anyagi kár jelentős, a szülők pedig már nem merik levinni a játszótérre a gyermekeiket

– mondta.

 

Pontosan azon a területen, ahol a lakó júliusban figyelmeztetett, egy hatalmas nyárfa dőlt rá a Madzsar József utcai játszótérre. Ez az esemény egyértelműen bizonyítja, hogy a problémát Kiss László polgármester nem kezelte megfelelően. A városvezetés és a Főkert felkészületlensége tűrhetetlen.

„Folyamatosan hangot adtam annak, hogy a szemrevételezés nem faápolás, pláne nem ott, ahol emberek és gyerekek testi épségét veszélyeztethetik a fakidőlések. Műszeres vizsgálatokra van szükség! Süket fülekre találtunk, aminek most meg is lett az eredménye” – hangsúlyozta Gyepes Ádám. Óbuda Fidesz-KDNP-s képviselője hozzátette: 

Manapság a fák állapotának felmérésére már kiváló és pontos technológiák vannak (pl: fakopp), amiket a városvezetés egyszerűen nem használ. A Rozgonyi Piroska utca estében a kerületvezetés szintén súlyos és visszafordíthatatlan hibát követett el."

A lap ismertette: Kiss korábban a veszélyes fákra irányuló kérelmekre nagyképűen és kioktatóan válaszolt. Természetesen mind akkor, ha Gyurcsány embere vette a fáradtságot arra, hogy végezze a munkáját és, hogy válaszoljon.

A balesetveszélyes fákra irányuló kérelmekre nyeglén és kioktatóan válaszolt a polgármester, már ha egyáltalán vette a fáradtságot. 

Tavaly  egy elhanyagolt közterületen történt baleset, ahol egy fiú eltörte a karját. A helyszínen egy elhanyagolt fatákolmány állt, innen zuhant 3,5 métert. A család kártérítést követelt, de az önkormányzat több mint, egy évig hárított azzal, hogy nem is tudtak a faeszköz létéről – áll a cikkben.

Az ügy annyira nem ütötte meg a polgármester ingerküszöbét, hogy a balesetveszélyes eszközt csak mostanában bontatta el, a kisebb részben tulajdonos főváros pedig szintén csak a közelmúltban rakott ki táblákat, amelyeken a saját felelősségre hívják fel a területre érkező bringások és járókelők figyelmét.

Flegmán válaszolva kijelentette, ő nem hajlandó velem tárgyalni

– részletezte az apa, aki feljelentést is tett a gondatlan önkormányzat ellen.

Sem a fák vizsgálatának ügyében, sem más elhanyagolt lakossági ügyben nem történik változás. Dagad az eddigi legnagyobb korrupciós botrány, Óbuda pedig vezetés nélkül maradt. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!