Egy nagykanizsai férfi kezei között robbant szét a gumiabroncs

Vágólapra másolva!
Óriási balesetet szenvedett egy nagykanizsai férfi. Szerelés közben Gazdag Péter kezei között felrobbant egy teherautó gumiabroncsa. Durva sérüléseket szenvedett el, amely megváltoztatta az egész életét. Nehéz helyzetbe került Péter, ugyanis a táppénz támogatása is lassan lejár, így már csak a párja fizetéséből kell megélniük és tovább nevelniük a most első osztályos kislányukat.
Vágólapra másolva!

Gazdag Péter egy évvel ezelőtt szenvedett súlyos balesetet. Egy rönkszállító teherautón cserélte volna le a kereket, amikor az abroncs felrobbant. A szakértők szerint a gumi túl volt fújva, a tulajdonos pedig otthon korábban maga szerelte a kereket - ami egyébként nem is erre a kocsira való volt. A férfit több méterre repítette a hatalmas légnyomás, a testébe, arcába vasszilánkok fúródtak. 

Az egyik szeme olyan súlyosan megsérült, hogy ki kellett operálni, illetve a bal lábát is elveszítette. 

Eltörött a válla, a kulcscsontja, a lapockája és több bordája. Összesen tizenegy operációval meg tudták menteni. Egy hónapig mesterséges kómában volt, a rehabilitációval együtt nyolc hónapig volt kórházban.

Péter elmondta, ezekkel a sérülésekkel a műhelybe már biztosan nem tud visszamenni dolgozni, az irodai munka elképzelhetőbb számára. A bürokrácia azonban egyelőre nem segíti ebben. Az elmúlt egy év alatt sem zárult még le a vizsgálat, ami megállapítaná, milyen fokú a rokkantsága.

Hivatalokba kell járnom, papírokat töltögetek ki, ráadásul napokon belül lejár a táppénz-jogosultságom is, ami a balesettől számított egy éven át járt nekem

- mesélte Péter.

Barátai gyűjtést szerveztek, hogy kaphasson egy olyan protézist, amivel rendesen tud járni, mivel a lábát amputálni kellett, a hagyományos művégtaggal pedig szintén korlátolt a mozgása. A műláb a szükséges kiegészítőkkel 21 millió forintba kerül. Ennek nagy része már összejött, a fennmaradó részt az ismerősök régi barátok gyűjtik most össze Péter számára, hogy mielőbb dolgozhasson, és kislányának, a családnak ne kelljen hiányt szenvednie semmiben.

A közelmúltban több hasonló jelentőségű baleset is történt. Az Origo korábban arról is beszámolt, hogy betonhídnak csapódott egy autós Sajóréde mellett. Egy család pedig súlyosan megsérült egy gázrobbanás során. Korábban pedig gyalogosokra zuhant egy fa Zuglóban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!