Vágólapra másolva!
A Forma-1 2024-es szezonjában egyelőre Max Verstappen és a Red Bull áll az élen, ám ha csak az európai futamokat nézzük, akkor teljesen más képet fest a tabella. Ebben a tekintetben a konstruktőrök között kifejezetten látványos a címvédő visszaesése, de az egyéni pontversenyben sem dominál az előző három kiírás világbajnoka.

Imolában kezdődött, Monzában pedig lezárult a Forma-1 2024-es európai szezonja, ebbe az időszakba pedig szokás szerint beleékelődött a Kanadai Nagydíj. Ha csupán az európai futamokat nézzük, nagyon érdekes eredményt kapunk, 

mert ezen a kilenc versenyhétvégén a McLaren ausztrál pilótája, Oscar Piastri szerezte a legtöbb pontot, megelőzve a háromszoros világbajnok, címvédő Max Verstappent.

Így néz ki az F1-es élmezőny az európai futamok alapján:

1.    Oscar Piastri 146 pont
2.    Max Verstappen 142 pont
3.    Lando Norris 140 pont
4.    Lewis Hamilton 124 pont
5.    Charles Leclerc 119 pont
6.    Carlos Sainz 101 pont
7.    George Russell 76 pont
8.    Sergio Perez 40 pont

F1 Grand Prix of Hungary
Oscar Piastri maga mögé utasította Max Verstappent Európában
Fotó: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese

Ha az F1-es csapatokat nézzük, nagyon látványos a Red Bull összeomlása, amely csak a negyedik helyet érte el ebben az időszakban konstruktőrként, a győztes pedig a McLaren - vette észre a formula.hu.

Így néz ki a konstruktőrök élmezőnye az európai futamok alapján:

1.    McLaren 286 pont
2.    Ferrari 220 pont
3.    Mercedes 200 pont
4.    Red Bull 182 pont

F1 Grand Prix of Italy - Qualifying
A Red Bull látványosan visszaesett az európai futamokon
Fotó: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto

Ha a Kanadai Nagydíjat is beleszámítjuk, akkor az egyéni pontversenyben Verstappen áll az élen, a konstruktőrök között viszont ugyancsak a negyedik a Red Bull és a McLaren az első.

Ami az eddigi tizenhat versenyhétvégét illeti, a 303 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 241 pontos Lando Norris és a 217 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 197 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 184, Lewis Hamilton 164, Sergio Pérez 143, George Russell pedig 128 ponttal rendelkezik.

A konstruktőrök között a Red Bull 446 ponttal vezet, 8 ponttal megelőzve a második McLarent, 39-cel a harmadik Ferrarit és 154-gyel a negyedik Mercedest.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!