Strandidő, zivatarokkal - mutatjuk, milyen idő várható a napokban

Strand, Palatinus,hőség
Fürdőzők a Palatinus strandon
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Enyhül a forróság, de így is marad a szeptemberi nyár; záporok, zivatarok ronthatják el a strandidőt - írta előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Ma az ország északkeleti részén napos időre számíthatunk, kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Máshol több gomolyfelhő alakulhat ki, különösen délnyugaton várható elszórtan záporok, és zivatarok kialakulása, míg északkeleten kisebb a csapadék valószínűsége. Sok helyen megélénkülhet, helyenként megerősödhet a keleti-délkeleti szél, zivatarok esetén pedig viharos széllökések is előfordulhatnak. 

A hőmérséklet csúcsértéke 28 és 34 fok között alakul.

Szombaton napos idő várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel tarkítva. Helyenként záporok és zivatarok is kialakulhatnak. A déli és délkeleti szél több helyen megélénkül, zivatarok közelében erős széllökésekre is számíthatunk. A hajnali hőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakul, 

délutánra pedig 28-33 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap nyárias nap valószínű, érdemes kihasználni a szeptemberi strandidőt! Többnyire sok napsütésre számíthatunk, amit csak helyenként zavarhatnak meg gomoly- és fátyolfelhők. Néhol kialakulhat zápor, vagy zivatar, de ezek elszórtak lesznek. 

A hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul.

Hétfőn a többórás napsütés mellett gyakran erősen gomolyfelhős lesz az ég, és sok helyen előfordulhat zápor, vagy zivatar. A déli és délkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között várható.

Kedden gyakran lesz erősen felhős az ég, és több helyen várható zápor, zivatar, sőt eső is előfordulhat. Egy mediterrán ciklon közeledése miatt nő az esélye a csapadékos időnek. A déli és délkeleti szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet a korábbi napokhoz képest mérséklődik, 

már csak 23 és 31 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

(Köpönyeg.hu)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!