Most érkezik csak az igazi lehűlés, hamarosan a fűtést is be lehet kapcsolni

eső, vihar, főváros, Budapest, zápor, időjárás, villám, villámlás, időjárás, zivatar, felhő, Budapest, főváros, 2023. 08. 16., időjáráseső
Fotó: Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
Alig pár nappal az országos hőség után drasztikus lehűlés jön, hétvégére alig tíz fok felett lesz a maximum hőmérséklet - írta előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Ma a Dunántúlon napos időre lehet számítani gomolyfelhőkkel, míg a Duna vonalától keletre több felhő lesz az égen. A keleti és északkeleti megyékben egészen délutánig borult marad az ég, és a csapadék is csak lassan szűnik meg. Az északnyugati, nyugati szél élénk lesz, néhol erős széllökések is előfordulhatnak, de estére a szél mérséklődik. 

A délutáni órákban a hőmérséklet többnyire 20 és 26 fok között alakul.

Szerdán sok napsütés lesz gomolyfelhőkkel. Több gomolyfelhő főleg keleten, és a nyugati határ mentén fordulhat elő, ezeken a területeken néhol zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél időnként megélénkül, de a déli óráktól a Dunántúlon a szél iránya déliesre vált. 

Délutánra 23 és 29 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Csütörtökön a nap elején sok napsütés várható, de nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Délutánra nyugaton már esőre és záporokra is számítani lehet. 

A hőmérséklet csúcsa körülbelül 25 fok körül alakul. 

Estétől az északnyugati szél megélénkül.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, több helyen esővel, záporral. A Dunántúlon jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Az északi szél sokfelé megerősödik, különösen az Észak-Dunántúlon, ahol viharos széllökések is lehetnek. A hajnali hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul, míg 

a délutáni órákban többnyire 18 és 25 fok közötti értékekre lehet számítani.

Szombaton borult időre számíthatunk, sokfelé esővel, záporokkal, helyenként kiadós mennyiségű csapadék ígérkezik. Az erős északnyugati szelet a Dunántúlon viharos széllökések kísérik, különösen a magasabban fekvő területeken. Markáns lehűlés érkezik: 

a hőmérséklet általában 17 és 24 fok között alakul, azonban a tartósan borult és esős területeken mindössze 12-13 fokot mérhetünk.

 Az ősz határozottan beköszönt, hűvösebb, csapadékos időt hozva magával.

(Köpönyeg.hu)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!